Cam 600 de euro costa un opritor de parcare în anul 2006

Săptămâna trecută, scriam AICI, despre „abuzurile” portocalii ale Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI). 

La cererea formulată în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, prin care solicitam detalii privind legalitatea instalării unor opritoare de parcare, pe domeniul public, pe trotuar, în fața sediului MCSI, reprezentanții instituției mi-au trimis răspunsul de mai jos:

R1 MCSIR2 MCSI

Pe scurt, oamenii ăștia au montat 8 opritoare de parcare în anul 2006, în baza unui contract (?!). Ce avize? Ce autorizații? Ce ordin? Ce aprobări? Direct contract! „Vreau opritoare să am unde parca!” „Gata Șefu’. Facem contract!” 😦

Apoi, nu doar că au montat pe spațiul public niște fiare, dar au cumpărat și instalat cele mai scumpe fiare. 8 fiare portocalii au costat, în anul 2006, aproximativ 30.000 de lei (peste 6000 euro).

Eu sunt convinsă că angajații MCSI au căutat și evident au și găsit cea mai scumpă ofertă posibilă. O căutare simplă pe google mi-a dat o grămadă de rezultate pentru „opritoare parcare”. Am ales să pun pe blog un sistem asemănător celui de pe trotuarul din Bd. Libertății nr. 4. Un sistem nejustificat de scump, dar dacă e la ofertă….

cadru opritor

Deci, în concluzie, avem, așa:

  • 8 opritoare ilegale, montate pe trotuar care nu au la bază nicio aprobare a administratorului trotuarului. Direct contract.

20160626_143344

  • Costul opritoarelor este nejustificat de mare (aproximativ 600 de euro bucata), bani cheltuiți de la bugetul public.
  • Am cerut să mi se comunice actul administrativ în baza căruia au fost montate opritoarele. Angajații MCSI habar nu au ce înseamnă noțiunea de „act administrativ”. Precizez, că poate vor citi: Actul administrativ este un document emis de o autoritate publică în vederea ducerii la îndeplinire a unei acțiuni. Contractul este un act juridic care reprezintă acordul între două sau mai multe persoane cu intenţia de a constitui, modifica sau stinge un raport juridic, deci nu poți invoca contractul ca bază, în loc de o aprobare/aviz/hotărâre etc.
  • E dureros să vezi că lucrurile stau exact cum am crezut – când ești instituție publică și vrei ceva, faci, fără consecințe, nu că ți-ar păsa de ele…. 😦

PS. Aștept un răspuns și de la Primăria Municipiului București. Îl pun aici când îl primesc.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.