Treaba amestecată miroase a…..

Așa e. Când te încurci cu 1o oameni, 3 firme, apelezi la mai multe soluții, etc., rezultatul muncii tale iese praf și pulbere.

Iaca Parcul Tei. Am fost zilele trecute să văd minunea. La insistențele copilului, care auzise deja de la prea mulți prieteni cât e de mișto roller-coaster-ul din Parc, am zis că e cazul să văd și eu cu ochii mei cum arată o investiție de aproximativ 14 milioane de euro, sumă acoperită parțial și din bugetul local

Concluzia e destul de simplă:

  • Roller-coaster-ul e mișto. Scurt, nu se compară cu nimic de prin străinătate, dar e foarte în regulă pentru copii.
  • Roata oferă o experiență interesantă, practic vezi o parte din București de la o înălțime suficient de mare încât să te uiți cu drag, să faci fotografii, copilul încântat. 

Și gata. Restul e inexistent. Adică vreau să înțelegeți că mai sunt niște gonflabile pe care le găsești oriunde și sunt puse în mijlocul unei alei pietonale, fix cât să te împiedici de ele. Și mai există niște mașinuțe d-alea de izbit una de alta (bumper cars) – nimic special și sunt cu liță electrică pe sus ca în evul mediu.

Deci….15 milioane de euro investiție, exclus. Cel puțin la nivelul la care se află investiția în aces moment. Părerea mea sinceră este că cei mai mulți bani urmau a fi dați pentru Amenajarea circuitului turistic pe Lacul Floreasca, Lacul Tei și zona adiacentă sectoarele 1 și 2. Dar fix partea asta nu este făcută, ba este chiar praf aș zice și nici speranțe nu văd în viitor, mai ales că termenul de finalizare a lucrărilor este depășit (decembrie 2015).

Dar știți de fapt ce mi se pare cel mai aiurea? Că lacurile acelea frumoase care se văd absolut superb din Roată sunt lăsate în paragină complet. Adică eu am auzit și varianta cu e frumos, lasă așa, ia uite ce păsări s-au strâns… Dar în stilul acesta, facem pe toate lacurile capitalei delte naturale și le declarăm obiective protejate și ne-am scos. Nu mai e nevoie de nicio cheltuială pentru întreținerea lor.

Eu cred că lacurile acelea trebuie curățate și protejate și amenajate. Ideea unirii lacurilor din zonă între ele rămâne o idee foarte bună și cred că ar trebui cumva dusă până la capăt și găsită o nouă linie de finanțare europeană care să permită acest lucru.

Mai cred că ar trebui să încercăm să ducem lucrurile până la capăt și să nu mai amestecăm obiectivele de investiții. Dacă se dorea cumpărarea unui roller-coaster în Parcul Tei, trebuia cumpărat. Nu trebuia să începem cu dorințe de realizare a celui mai mare parc de distracții, Disney Land-ul românesc, bla, bla, bla, bla. A ieșit un mare fâs care a stricat mult, care a lăsat mult nisip și mizerie.

Una peste alta, eu continui să cred că cel mai bine pentru Parcul Tei era să dispară de acolo porcăria aia de The President, unde în continuare vin mașini pe alei, și arată fix ca un….vezi titlul. 🙂

Iar construcția asta a mega parcului de distracții e așa doar o discuție despre „pe ce mai cheltuim noi banii în sectorul 2, că restul problemelor sunt demult rezolvate”. 😦

20160910_11483220160910_11350720160910_12061020160910_12062220160910_12073820160910_12075820160910_12101520160910_121155

 

Un gând despre “Treaba amestecată miroase a…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.