„Găurirea” termică a blocurilor

Am primit zilele trecute, pe adresa blogului cetatean.insectorul2@gmail.com, câteva poze care m-au întristat. M-au întristat și m-au făcut să mă gândesc încă o dată la faptul că muncitorii români în construcții sunt vai de capul lor, supervizorii lor sunt nepăsători și lipsiți total de orice responsabilitate, iar autoritățile administrației publice locale nu au cu adevărat resurse de a controla actul administrativ și contractele pe care le semnează cu terți.

Pe Șoseaua Colentina nr. 43, la blocul R13, se efectuează lucrări de anvelopare. Un cititor al blogului a sesizat autoritățile sectorului 2 și reprezentantul constructorului, în nenumărate rânduri. Cu disperare. Pentru că apartamentul familiei domniei sale (43) nu a fost anvelopat, a fost distrus. Și pentru că nu era suficient, i-a fost distrus și frigiderul și câteva lucruri care erau pe balcon.

Pe scurt, peretele interior, din apartament, a fost străpuns de 22 de ori, de la schelă și de la prinderea polistirenului extrudat. 

img-20161102-wa0001img-20161102-wa0002img-20161102-wa0003

Acum, vă rog eu să priviți din nou pozele de mai sus și să vă gândiți cum ar fi să plecați de acasă, să fie totul în regulă și când vă întoarceți să găsiți casa așa. V-ați imaginat? Voi ce-ați face? Cititorul meu a sunat la Primărie, i-a răspuns o doamnă care i-a zis că ea n-are ce face – e responsabilitatea constructorului. A vorbit cu muncitorii, a contactat constructorul, toți îl duc cu vorba. Între timp, casa lor arată în continuare tot așa.

Blocul în care eu locuiesc nu este anvelopat. Era o vreme când îmi doream mult să ne vină și nouă rândul. Văzând acum fotografiile acestea și citind mesajul primit, cred că nu mai vreau. Zău. Mai bine stau în frig decât să-mi dărâme muncitorii casa. Și zău nu știu cum se întâmplă așa ceva când Primăria sectorului 2 se laudă că a îmbunătățit sistemul și că are diriginți de șantier și totul este verificat. Așa o fi, pe hârtie. Și în realitate….. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.