Manevre de tot felul, tot manevre

Mai bine mai târziu, decât niciodată. Așa e o vorbă a lumii ăsteia. Sunt de acord cu ea atunci când rezultatul e cel așteptat. Altfel, nu e nicio diferență între a nu obține deloc ceva și a primi ceva aproape asemănător cu ceea ce ți-ai dorit, dar nu ce ți-ai dorit. 

V-am povestit acum aproximativ o lună, cum DGASPC Sector 2 refuză într-un mod absurd să comunice informații de interes public, să publice contractele semnate pentru diverse servicii pe care le achiziționează, nu transparentizează deciziile administrative, ba chiar se opune în fel și chip oricărei decizii a Consiliului Local Sector 2, prin omisiune sau ignoranță. AICI articolul de atunci.

Daaa. După reveniri, cu mult după trecerea oricărui termen legal de comunicare a informațiilor și după aberații de genul „degeaba ceri tu electronic, că eu nu vreau să-ți dau că-s Gigi mușchi pătrat„, doamna director Hurjui se hotărăște, în scârbă, să-mi trimită un răspuns în care mă anunță că a publicat contractele solicitate pe site-ul Primăriei Sectorului 2, la secțiunea Cheltuieli publice.

Muaamăăă m-am gândit eu, ce drăguță. Ce efort. Pfoooaaa, să verific.

Și iată cum găsesc eu secțiunile completate doar cu acele contracte pentru care doamna director și-a dat acordul să fie publicate. Toate alandala, fără nicio logică, fără evidențierea clară pe secțiuni și tipuri de servicii.

Nu-i nimic, zic, bine că sunt, avem transparență.

Dar, de fapt nu avem. Contractele sunt incomplete. Unele nu se văd deloc. Altele nu sunt semnate și ștampilate, deci au valoare zero, pot fi false, chiar inexistente. Oricine are un calculator poate genera un contract…. Mai mult chiar, sunt contracte parțiale care sunt un non-sens – contracte de curățenie pe 10 zile – ca și cum doar 10 zile pe an trebuie șterse podelele și WC-urile în centrele de zi ale DGASPC.

 posta-neclar contract-nesemnat vodafone-neclar-nesemnat rds-nesemnat rds-subsecvent ares-nesemnat

A, și mai e ceva ce mă enervează la culme. Majoritatea contractelor sunt subsecvente….Păi nu dăm noi tot la ai noștri? Dăăăăm, cum să nu dăm…. 😦 Practici vechi de sistem obosit și oameni corupți, cu frici de nou și orice ar putea fi altfel decât știu ei că pot controla… 😦

Cu alte cuvinte, DGASPC Sector 2 a făcut o bibliotecă virtuală, alambicată, irelevantă, netransparentă, poate chiar mincinoasă și neadevărată, generată de niște calculatoare care pot schimba oricând cifre și clauze, pe niște documente nesemnate și neasumate. Eu nu știu cum nineni nu verifică asta. Consilierii locali? Direcția Națională Anticorupție? Curtea de Conturi? Eu acolo nu știu să fie moșia cuiva, eu acolo cred că e o instituție publică și se supune, ca toate celelalte, legilor în vigoare, din țara asta.

Nu! Mie nu-mi place instituția asta. Un mastodont neverificat, o instituție prin care trec multe manevre și contracte de sponsorizare și bani și interese. Și nu, nu e în regulă așa.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.