Hai că se poate, vrem parcare!

V-am mai povestit aici pe blog, de-a lungul timpului, cât de mult apreciez cetățenii implicați. Inițiativele civice sunt cele care aduc plus valoare comunităților locale, sunt cele care readuc la viață spiritul unui grup și ne ajută să ne dăm seama cât de important este să ne ajutăm și să ne sprijinim. Am spus mereu și aici și aiurea că „Împreună suntem mai puternici„. Ca furnicile. 🙂

Astăzi am să vă povestesc despre o reuşită civică a unui grup mic, foarte mic, dar atât de inimos şi dornic de reuşită, Grupul Civic Iancului. O mână de oameni care s-au adunat pe la începutul lunii octombrie au reuşit, în mai puţin de 2 săptămâni, să strângă 136 de semnături de la prieteni, vecini şi cunoştinţe care locuiesc în zona Iancului şi zonele adiacente şi să depună o petiţie la Primăria Sectorului 2 prin care solicitau urgentarea construcţiei unei parcări subterane pe strada Gheorghe Stănescu, sub viitoarea sală de sport a Şcolii nr. 46. Situaţia cumplită a locurilor de parcare existente, sau mai bine zis inexistente, de pe Şoseaua Iancului este binecunoscută deja pentru toţi cei care stau în zonă.

Ca să înţelegeţi şi mai bine de ce îi laud pe oamenii ăştia, am să vă spun că parcarea asta e prevăzută şi propusă din anul 2013, odată cu începerea lucrărilor de reamenajare a Şoselei Iancului şi Şoselei Pantelimon şi este trâmbiţată ca soluţie de parcare de actualul primar general, de actualul primar de sector şi de actualul viceprimar. De trei ani de zile, toţi au vorbit despre ea, nimeni nu a făcut absolut nimic.

Pe 17 octombrie 2016, Grupul Civic Iancului depune petiţia. Pe 21 noiembrie 2016, în şedinţa Consiliului Local Sector 2, se aprobă PUD-ul, iar Raportul de informare a cetăţenilor menţionează petiţia Grupului Civic Iancului şi semnăturile strânse. Urmează emiterea Certificatului de Urbanism şi a Autorizaţiei de construcţie.

pud-1 pud-2 pud-3

De reţinut însă, că PUD-ul este valabil doar 2 ani, că această construcţie şi construcţia sălii de sport necesită resurse financiare prevăzute în bugetul local care încă nu sunt. Nimeni nu mai crede în minuni, iar Grupul Civic Iancului ştie că presiunile trebuie continuate şi că războiul pentru construcţia parcării este în plină desfăşurare.

Dar, micile lupte câştigate duc la victoriile finale. Şi fiecare mic câştig are dulceaţa lui… 🙂

Hai că se poate! Felicitări Tudor, Victoria, Nicoleta, Bogdan 1, Bogdan 2, Daniela!!! Voi aţi dus greul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.