Continuă minciunile: Tot despre parcări în sectorul 2

Nu e bine. Prima regulă a PR-ului este aceea de a nu minți. Să nu creezi o imagine falsă pentru că aceea se va întoarce împotriva ta, dacă nu este ceva ce poți gestiona.

Îmbunătățirea imaginii publice este întotdeauna benefică și poate fi realizată printr-o campanie de schimbare a percepției publice. Se poate exagera, dar niciodată minți. Este ok să spui că ai 1,80 metri în înălțime dacă înălțimea ta reală este de 1,75 metri. Este ok să spui că au crescut vânzările cu 25%, chiar dacă acestea au o creștere reală de doar 22%. 

Într-o instituție publică, se poate îmbunătăți imaginea publică prin crearea unei pagini de Internet impecabile, prin îmbunătățirea vizibilității și transparenței deciziei, prin măsuri care sunt menite să vină în sprijinul cetățenilor, prin capacitatea conducerii de a ține o aparentă legătură cu cei pe care îi ajută/conduce/reprezintă.

Primăria Sectorului 2 nu respectă regulile PR-ului clasic. Este a doua oară, în mai puțin de o lună, când mesajele instituției se contrazic cu acelea ale unor operatori economici, activi în sector, care au beneficiat și beneficiază, în continuare, de facilități din partea Primăriei.

Am scris acum o săptămână, despre cum se contrazic mesajele Administrației Domeniului Public Sector 2 cu cele ale magazinului Kaufland Pantelimon. AICI.

Recent, am găsit, publicat pe 20 ianuarie 2017, pe site-ul PS 2, un comunicat de presă care susținea că cel mai mare mall din București, Mega Mall, sprijină demersurile primăriei în procesul deszăpezirii și oferă parcare gratuită în incinta sa pe perioada nopții.

ps2-megamall

Eu stau în zonă. În perioada cu ninsori abundente, Mega Mall a hăituit, ca pe câini, toți șoferii. Sistemul audio din mall se oprea din când în când din difuzat muzică și anunța că parcarea pe timp de noapte este strict interzisă și că toate autoturismele lăsate peste noapte vor fi ridicate și se vor da sancțiuni. Echipele firmei de pază au blocat cu mașini intrările principale în subsolul parcării Mega Mall. Practic, nu se mai putea intra în parcare dinspre Pierre de Coubertain și nici coborî la subsol prin mall.

Toată perioada cu ninsoare, autoturismele parcate, chiar și pentru o oră la Mega Mall, au primit în parbriz fițuici penibile, nesemnate și neasumate, dar care amenințau șoferii.

anunt-megamall

E clar deci că instituțiile astea două se bat cap în cap în transmiterea de mesaje. Cel mai grav însă nu este mesajul haotic, ci minciuna uriașă și lipsa disponibilității Primăriei sectorului 2 de a găsi soluții reale la o problemă gravă în zonă și în tot sectorul 2 – lipsa locurilor de parcare. Asta doare. Și asta nu e PR – e prostie!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.