Cât gunoi și mizerie să mai înghițim?

nepasareMă tot gândesc de vreo două săptămâni ce exact coagulează masele? Care este limita la care reacționăm?

Se întâmplă niște lucruri cu oamenii care ies seară de seară în Piața Victoriei. Ei au niște trăiri ale lor, niște emoții profunde, niște motivații pe care, la începutul acestei mișcări le-am înțeles și eu foarte bine, dar care acum încep să-mi scape…

Singura motivație care mai capătă o țâră de sens este frica, frica de a nu mai fi înșelați. Și totuși, simpla lor prezență acolo, nu poate cu adevărat schimba nimic dacă lecția mulțimii înfricoșător de mare din primele zile, nu a fost învățată…Dar ei vin, sunt acolo…

Motivul articolului de astăzi este mizeria. Murdăria asta plină de microbi și de nesimțire în care trăim. Mirosul izbitor al jegului de pe străzi, al nepăsării majorității, obișnuința noastră cu răul dimprejur.

S-a încălzit afară. S-a topit zăpada. De sub mormanele de zăpadă topite au răsărit mizerii de neconceput. Parcă nici când erau acolo, neninse, nu erau atât de urâte și de mirositoare. Am zilele acestea senzația că trăiesc într-o cocină, într-o groapă de gunoi.

Noroi pe străzi, hârtii peste tot, ambalaje, gunoaie putrezite, hoituri de animale, e ceva de neimaginat prin sectorul 2. Am avut treabă și am mers mult pe jos – Morarilor, Pantelimon, Iancului, Obor, Matei Voievod, Șoseaua Fundeni. E jale. Și oamenii trec, merg, aruncă hârtii și merg mai departe. Adevărul e că totul e un mare gunoi… 😦 

Care e limita toleranței? Cât putem duce? Faptul că în fiecare zi, zi de zi, călcăm prin noroaie, respirăm miros de hoit, ne uităm pe geam și vedem în copaci gunoiul vecinilor, ne facem loc cu greu printre mașini parcate ilegal pe trotuare și treceri de pietoni, toate astea de ce nu trezesc în noi revoltă? Oare flegmele și țigările aruncate pe jos nu sunt tot o lipsă de respect la care trebuie să reacționăm?

Oare toate contractele păguboase încheiate de autoritățile locale, pe zeci de milioane de lei, plătite din bugetul public, adică din taxele și impozitele încasate de la noi, nu sunt o jignire la adresa cetățenilor din sector? Oare minciunile zilnice care încep cu “vom…face, drege, repara, etc” nu sunt motive de a cere socoteală? Oare n-ar trebui să ne fie teamă și să reacționăm la toate hotărârile de consiliu local sau municipal de retrocedare, de aprobare de PUD-uri, etc.?

Ce coagulează o mulțime așa cum s-a întâmplat zilele acestea? Nu-mi răspund la această întrebare, deși am specializarea necesară să fac asta. 😦

Nu știu de ce nu blocăm și noi Șoseaua Iancului seară de seară, până când se va găsi o soluție de parcare. Nu știu de ce nu ne strângem, în fiecare zi, în fața Primăriei sectorului 2 până când instituția va anula contractul de salubrizare cu Supercom SA – care NU spală străzile, NU strânge gunoiul și NU deszăpezește străzile.

Nu știu, dar aștept să-mi spuneți voi, poate mai limpezi la minte ca mine acum….

2 gânduri despre “Cât gunoi și mizerie să mai înghițim?

  1. Nici nu stiu ce sa zic! Acum un numar de ani aveam si eu aceste semne de intrebare care cu timpul,cu anii s-au estompat,atunci cand am vazut ca daca te sesizezi de anumite nereguli cotidiene,daca arati anormalitatea,esti catalogat tu ca anormal!Cum zicea Tariceanu zilele trecute,Romania este o parodie de stat de drept!Aveti perfecta dreptate,avem politicienii pe care ii meritam,adevarat citatul din motto! Parca a venit ceva peste noi ca natie,peste noi peste fiecare,ne-am prostit,am fost vrajiti,ni s-au spalat mintile! Si totul incepe de la curatenie si disciplina! Daca tu,cetatean intelegi ca nu numai apartamentul este al tau,ci si scara blocului si strada si orasul si tara si planeta! Sa nu mai arunci,sa tragi de maneca pe cel care o face,sa tragi de maneca autoritatile sa il traga de maneca pe cel care o face!Si da disciplina ,sa inveti sa respecti tu in primul rand legile,bune sau rele,sa ceri autorizat ,civilizat,constructiv!Am scris pentru ca mi-a placut ce ati scris,pentru ca imi pasa,pentru ca numai prin dialog se poate face ceva,pentru ca eu ca si dumneavoastra,mai cred in romanii mei si in Romania mea!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.