Cu icoanele pe față și busuioc în păr

Vă mai aduceți aminte de campania electorală din vara trecută? În sectorul 2, am avut doi contracandidați puternici. Practic, între ei s-a dat bătălia: Mugur Mihai Toader (PSD) și Dan Cristian Popescu (PNL). 

Așa campanie piperată am avut – cu acuze grave, de furt, înșelătorie, abuz în serviciu, a avut grijă domnul Popescu, la acea vreme și deputat, să ne ofere tot felul de informații, unele mai urlătoare ca altele. Unele or fi fost și adevărate, dar cine să știe că acuzatorul s-a oprit doar la acuze….

dcpdeclaratii

Odată ajuns viceprimar, domnul Dan Cristian Popescu agreează, brusc, deciziile Primăriei. Mai mult de atât, se fotografiază pe la toate evenimentele, moț.

Mă uitam zilele trecute, pe unul dintre comunicatele de presă „excepționale” ale biroului de presă al Primăriei Sectorului 2 – “Icoana – fereastră spre Dumnezeu”. Știți care a fost primul lucru care mi-a venit în minte? Biserica ne unește…Pe de altă parte, tot Biserica este cea care dezbină și face diferențe. Biserica ne spune cum ar trebui să trăim și să gândim. Biserica este cea care se roagă diferit pentru conducătorii țării, Prea-fericitul și noi, restul.

Biserica este cea care cere mereu, deși Dumnezeu a spus că nu materialul este cel care contează. Biserica este cea care are mereu nevoie de bani – pentru construcții, pentru nevoiași, pentru moaște, pentru evenimente, pentru…Mă voi opri aici.

De ani de zile, Biserica este cea care cere bani de la Primăria Sectorului 2 pentru susținerea financiară a Luminii Ortodoxiei – o procesiune religioasă care se desfășoară ca un miting – se înconjoară Parcul Icoanei, se plimbă oamenii pe străzi cu icoanele în brațe, însoțiți de preoți, de Poliția locală, eveniment serios, nu glumă. Anul acesta, procesiunea va avea loc pe 4 martie și pentru aprobarea evenimentului, a avut recent o întâlnire la Primărie. Totul a trecut și s-a aprobat, cu mâna pe inimă și fața către Dumnezeu.

icoana-3 icoana-1

Pe mine, momentele acestea de glorie ale Primarului și Vice-lui mă distrează. Eu îmi doresc să mai pună poze cu ei așa. Sunt drăguți nu?

Era musai să participe amândoi, așa cum e mereu musai să fie amândoi la toate evenimentele Primăriei. Posibil pentru că domnul Popescu se crede de fapt Primar, sau nu-mi dau eu foarte bine seama. Ce-i pot spune însă este că afișările dumnealui ar fi mai utile în teren – la reabilitări, în control la ADP Sector 2, instituție pe ai cărei conducători îi acuza, nu de mult, de toate nenorocirile, sau la DGASPC Sector 2, tot în control, la doamna Hurjui, pe care tot în campanie o acuza că distribuie ilegal pachete beneficiarilor ca să-l voteze pe domnul Toader. AICI știrea de atunci.

Una peste cealaltă, eu las aici câteva poze de pe vremea lui Onțanu de la procesiunea Luminii Ortodoxiei și abia aștept să le compar cu cele pe care le vor face anul acesta domnul Primar Toader și Vice-le, domnul Popescu. Nu cred că vor rata ocazia de a se fotografia cu mulțimea și soborul de preoți, în fruntea alaiului fermecător, luându-și icoane peste față și busuioc în păr. 
procesiunea-icoanei-3 procesiune-icoanei-1

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.