Seria: Pază de milioane….milioane de interese. Episodul 1: Ares Guard

Nimic nu-i mai frumos în meseria de jurnalist decât să faci conexiuni. Să descoperi lucruri și să faci apoi socoteli matematice și să-ți dea rezultate perfecte pentru o minune de investigație. 🙂

Mă uitam zilele trecute pe contractele Primăriei Sectorului 2 pentru pază. Ideea a plecat de la faptul că paznicii din Parcul Național sunt degeaba. I-am rugat, nu o dată, să intervină când diverși proprietari de căței nu au strâns „treaba mare” a patrupedului. Mi-au răspuns că nu e treaba lor. Evident….era a cățelului… 😉 I-am rugat să intervină când sub ochii lor și ai mei, diverși cetățeni binevoitori au aruncat gunoi pe jos. Mi-au răspuns că nu e treaba lor… 🙂 Apoi i-am întrebat care e treaba lor. Mi-au spus că ei au grijă de parc să nu fie distrus… 😀 Pe bune? Cu bomba, sau cum? Nu de alta, dar ghereta paznicului e la intrarea în parc, sus, pe strada Maior Coravu. Jos, în parcul propriu-zis poți să dai și foc că nu te vede nimeni…Drept dovadă și toate leagănele rupte și jocurile distruse. 😦 Deci ca să ne înțelegem, paznicul e plătit să stea, altceva nu e treaba sa… 😉

În Parcul Național, paza este asigurată de firma SC ARES Guard SRL. Aceeași firmă mai asigură paza și în  Parcul Morarilor, Grădina Icoanei, Parcul Ioanid, Parcul Plumbuita, Parcul Florilor, Obor, Păsărari, Parcul Tei, Cinema Floreasca, Grădina Marian Cristescu, Fabrica de Gheață, la sediul ADP Sector 2, Pasaj Colentina, Pasajul Moșilor, la fântâna Metafora Vieții și pe strada Sachelarie Visarion nr. 18.

În perioada 01.05.2016 – 31.12.2016, firma de pază a primit de la bugetul local ale sectorului 2, prin bugetul Administrației Domeniului Public Sector 2, pentru 53 de posturi de pază, suma de 4.648.422 de lei, echivalentul a 1 milion de Euro. Da, ați citit bine, pentru 8 luni, 1 milion de Euro. Da, adică 1 milion de euro.

Dacă facem un calcul simplu, matematic, în 2016, salariul minim pe economie era de 1.050 de lei. Un agent de pază nu are pe lună mai mult. SC ARES Guard SRL asigură în locurile de mai sus 53 de posturi de pază. Așadar: 1.050 lei x 8 luni x 53 de posturi = 445.200 de lei pentru salarii. Restul de 4 milioane de lei? Pentru ce? 😀 Adică eu știu pentru ce și voi știți pentru ce…Adică nu poți să lucrezi la stat și să ai mașini și case de ‘jdemilioane din salariul de bugetar. Dar din procentele pe care le iei la fiecare contract pe care îl înlesnești, eu zic că iese azi de-o casă, mâine de-o mașină și-un teren….

Oricum, eu am alte probleme legate de contractele astea. Pe site-ul ADP Sector 2 nu apare niciun adițional de prelungire deși se pare că nu mai suntem „păziți”. Contractul a expirat la finalul anului trecut. De asemenea, aș vrea să văd și eu cum sunt aruncate în SEAP anunțurile de licitație pentru contracte de pază noi și numerele alocate fiecărui anunț. O să cer.

Apoi, n-am cum să nu mă mir uitându-mă la câți bani se scurg din bugetul local pentru nimic și să nu fac legături de interese. SC ARES Guard SRL este deținută de Cristina Diana Vencu, fosta cumnată a lui Alin Dumitru Berbecaru, fostul secretar general al UNPR București. De la începutul anului 2016, doamna Vencu nu mai este singurul acționar al firmei de pază. I s-a alăturat Elyass Nicola Bucurică, lider al galeriei echipei de fotbal Dinamo, mai exact lider al Peluzei Cătălin Hâldan (PHP).

elyass-jandarmi

Apoi, domnul Bucurică are contacte valoroase în Primăria Sectorului 2. Vocile rele îl dau de exemplu pe domnul Dan Cristian Popescu, Viceprimar. Care deși asociat în diverse ocazii cu domnul Bucurică, se jură că nu-l cunoaște și fotografiile făcute prin peluza dinamovistă alături de acesta sunt pure mascarade jurnalistice.

popescu-bucurica

Eu am găsit o fotografie a domnului Viceprimar Popescu alături de domnul Bucurică, iar în imaginea asta nu par așa deeee….necunoscuți. 🙂 

hopa-dcp-si-bucurica

Surse suplimentare și utilizate în material, găsiți la link-urile de mai jos și chiar vă rog să le citiți.

CațavenciiJurnalul NaționalPro SportTe ia DNAHotnews

To be continued… 🙂

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.