Am fost la Mucenici. Nu regret

Week-end-ul acesta, în Parcul Național, a fost organizat Festivalul Mucenicilor. Față de alte evenimente asemănătoare organizate de Primăria Sectorului 2 în parcuri, acesta a fost unul civilizat, cu bun simț și stare de bine. 

Ce mi-a plăcut:

  1. Curățenia – saci mari de gunoi atârnați lângă fiecare rând de mese. Toate coșurile de gunoi erau golite și nu am reușit să zăresc mizerie evidentă.
  2. Muzica populară de bun simț, adecvată evenimentului, fără boxe cât blocul și mii de watts-i care să te facă să-ți dorești să pleci, fără „guriști”.
  3. Comercianți cu produse tradiționale – mulți mucenici, tot felul de pite și pâinici, brânzeturi și afumături. Nu am găsit decât 3 comercianți „de altceva” decât mâncare – blănuri, pantofi și cojoace.
  4. Fără grătare cu fum. Serios! Nu era niciun grătar d-ăla mare cu fum mult, pe care să ardă mici și să pleci de acolo mirosind mai rău ca un restaurant ambulant.
  5. Am mâncat scoici și o grozăvie de tocană de calamari. 🙂

Ce nu mi-a plăcut:

  1. Nu am găsit ateliere. La un Festival e drăguț să vezi cum se fac lucrurile, sau să poți face și tu.
  2. Nu există un loc special amenajat pentru asta și sunt toate tarabele împrăștiate de-a lungul parcului. Ar fi foarte bine dacă ar fi creat un loc numai pentru asta – în fața lacului, în scuarul unde era înainte debarcaderul, sau în parcarea de la restaurantul Riviera, în fața scărilor de acces către Bd. Basarabia. 
  3. Niciun comerciant nu a oferit bon fiscal din proprie inițiativă, doar la cerere. Unul chiar m-a făcut să aștept după bon pe motiv că e ocupat.. 😦

Una peste cealaltă, mă mai duc la festivaluri prin Parcul Național. Să prind și o zi cu soare, că în week-end-ul acesta a cam plouat. 

PS. Oamenii de pază de la Ares Guard se plimbau, nu mai stăteau sprijiniți de-o bancă, sau lipiți de scaunul din posturile de pază. Erau atenți și au trecut, cel puțin de două ori pe lângă masa unde am stat. M-au bunghit 🙂

Mai degrabă cred că „de vină” e articolul ACESTA. Și pentru curățenia din parc e ACESTA. Mă laud și eu că citește lumea blogul…. 🙂

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.