O măgărie cât un aranjament odios

De aproximativ 2 luni, la Kaufland Pantelimon se blochează roţi. O practică ilegală, abuzivă, care în Noul cod penal este prevăzută la art. 253 alin. (1): Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Povestea pe scurt este aşa: un individ de la o firmă care are în grijă parcarea magazinului Kaufland Pantelimon, vine la maşina ta şi îi fixează un dispozitiv (caracatiţă) pe roată. O zgârie, o sparge, distruge janta, nu ştie, nu-l interesează. Nu are autorizaţie să facă asta, nu are aparatură omologată pentru a face fotografii, nu invocă legislaţia rutieră, sau de vreun fel. Omul spune că lui i-a spus şeful ce să facă.

Directorul Kaufland Pantelimon, Robert Mierlea, susţine că a încheiat un contract cu o firmă pentru administrarea parcării, în vederea eliberării acesteia, superaglomerată din cauza celor care nu vin la magazin, dar totuşi folosesc parcarea.

Fac precizarea că în discuţia purtată cu domnul director Mierlea, acesta a exclus orice alte posibilităţi de a proteja parcarea – a desfiinţat barierele, nu mai are nicio metodă de plată pentru parcare şi nici nu doreşte să reimplementeze acest sistem, de altfel singurul legal. Mierlea susţine că cetăţenii din zonă îi distrugeau barierele şi blocau sistemele. Şi în loc să facă plângere penală, el a ales varianta ilegală, în care noi îi putem face lui plângeri penale, pentru distrugere.

Firma care gestionează parcarea de la Kaufland Pantelimon invocă un acord cu Primăria Sectorului 2 prin care poate bloca roţile maşinilor şi poate gestiona parcările din sectorul 2. Se laudă că în curând vor semna contracte şi cu alte mari magazine din sectorul 2 – Carrefour din Mega Mall şi Park Lake. De unde ştie un angajat asta? Şi cum îşi permite să spună şi altora? Pentru că ştie că e adevărat, sau pentru că e prost… 🙂 Tocmai de aceea trebuie verificat. 

Am discutat telefonic cu directorul general al ADP Sector 2 care susţine că nu a semnat niciun protocol de colaborare cu o astfel de firmă şi că nu a dat avize în acest sens. Iarăşi e de verificat, eu nu mă mai încred de foarte mult timp în declaraţiile reprezentanţilor autorităţilor publice.

Până atunci, eu voi face următorii paşi: cerere la Poliţie pentru a verifica legislaţia în vigoare, voi afla detalii despre firma care gestionează parcarea de la Kaufland, plângere la Parchet (pentru că din nefericire pentru Kaufland România, au blocat inclusiv roata maşinii mele 🙂 ).

Pe voi vă rog aşa: faceţi plângeri la Parchet, sau la Secţia 9 Poliţie, dacă vă găsiţi în situaţia asta. Este ilegal! Este ca şi cum eu aş veni la voi pe stradă şi v-aş pune cătuşe pentru că aţi stat prea mult lângă mine şi mi-aţi blocat vederea. Dacă mă deranjaţi cu ceva, sau îmi încălcaţi în vreun fel libertăţile, chem Poliţia, nu mă ating de voi.

 

 

3 gânduri despre “O măgărie cât un aranjament odios

  1. și …? cum s-a definitivat toată “distractia”?
    eu sunt proaspat mutat in zona si ma sperie parcarea lor … nu am chef sa platesc 300 de lei deblocarea rotii. din pacate alte alternative nu avem :-/

    Apreciază

  2. Si eu am patit acelasi lucru de 2 ori…. este un abuz Dar nu Ai Ce Sa faci, platesti 100 Ron Daca vrei Sa pleci. Clientii acestui kaufland suntem tot noi, prostii care parcam masinile peste noapte si platim 100ron Pt deblocarea rotilor. Avem si alte supermarketuri in zona. Ar trebui Sa nu Mai intram in acel magazin si Sa il lasam sa intre in faliment cu tot cu minunata parcare!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.