Ala bala portocala, facem să dispară…informarea

V-am spus că e de rău? E de rău!

Am scris de curând articolul acestaEra despre lipsa transparenței și ascunderea într-un mod bizar a unor informații care, în aparență, nu aduceau cu ele nimic rău. Faptul că Primăria Sectorului 2 a ales însă calea din spate și a ales să nu comunice informațiile solicitate, mie mi-a spus că s-a dus cu transparența publică.

Și iată, vine și confirmarea bănuielilor mele. În perioada 27 aprilie – 1 mai, în Parcul Național a fost organizat un eveniment – Festivalul Micului cel Mare. Oribilitatea asta cu grătare, fum și muzică populară a fost mult trâmbițată de reprezentanții Primăriei Sectorului 2 și de firma organizatoare. 

Și iată cum începem să re-edităm epoca Onțanu și strategia de vot a UNPR-ului – mici, bere, fum mult, contracte pe interese și abureală ieftină de tipul – „Primăria nu mai cheltuie niciun ban public pentru organizarea de evenimente, instituția doar sprijină întreprinzătorii privați să facă bani pe cârca noastră„. 🙂

Bravo! Să susținem inițiativa privată atunci și să vedem câți bani aduce ea la bugetul de stat. Fiindcă dacă nu aduce bani la bugetul de stat și doar o susții, asta înseamnă trafic de influență, trafic de interese, sau corupție. M-am gândit deci să trimit o cerere de informații de interes public la Primăria Sectorului 2, pentru a afla cum e cu organizarea evenimentelor în Parcul Național. Cum e cu firma asta minunată care face evenimente de dragul de a le face și câți bani încasează sectorul 2 de pe urma emiterii de autorizații, amplasării chioșcurilor etc. O fi evenimentul făcut de o firmă privată, dar atât timp cât se desfășoară pe domeniul public, trebuie autorizații, acorduri și trebuie plătiți niște bani la buget. 

Vă rog să recunoașteți că întrebările au fost lejere, așa de vară, la un mic, o bere, să nu ne doară capul. Și ce să vezi? Atât de lejere au fost că reprezentanții Primăriei Sectorului 2 s-au încurcat. 🙂 Au redirecționat cererea mea, spre soluționare, Centrului Cultural Mihai Eminescu. Când am văzut redirecționarea, vă mărturisesc că am avut așa o mică nelămurire pentru că, urmărind una dintre ședințele Consiliului Local, știam foarte clar că Centrul nu mai are voie să organizeze evenimente, decât cu aprobarea prealabilă a consilierilor locali, în ședințele de Consiliu. Și cum Festivalul Micului cel Mare nu a trecut prin Consiliu, m-am gândit inițial că iar au început manevrele prin Centrul Cultural. 

Am așteptat însă răspunsul. Iar acesta nu m-a dezamăgit: Festivalul Micului cel Mare NU a fost organizat de Centrul Cultural Mihai Eminescu, iar instituția nu are nimic de-a face cu încasările la buget, taxe și emiterea de autorizații. 

Concluzii:

1. Pe data de 2.05.2017, Primăria Sectorului 2 a înregistrat o cerere de informații de interes public la care NU a răspuns. Termenul maxim de răspuns de 10 zile a expirat, vineri 12.05.2017.

2. Angajații Primăriei Sectorului 2 habar nu au cine se ocupă de evenimentele organizate de instituția pentru care lucrează și fac redirecționări aiurea în tramvai. 

3. Este a doua cerere de informații de interes public la care nu primesc răspuns.

4. Mi-era dor să-i dau în judecată, dar regret că s-a ajuns aici. Le reamintesc pe această cale că îmi sunt datori 8 lei, cheltuieli de judecată, de la ultimul proces pe care l-am câștigat împotriva lor. 

Epoca Onțanu is back in town! Get ready to party! 😦

PS: Și când te gândești că eu nu sunt o anonimă pentru ei, fără modestie :-). Mă gândesc cum tratează cererile cetățenilor de rând. Probabil p-alea nici nu le mai înregistrează. 😦 Bleah… 😦

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.