O să fie curat….sper!

Uite că mă bucur uneori pe blogul meu. Știu, poate părea dubios, dar unele lucruri se mai petrec și în sensul care trebuie. 

În ședința Consiliului Local din 19 mai, a fost aprobată o Hotărâre prin care Primăria Sectorului 2 (PS2) solicită Consiliului General al Municipiului București transmiterea lacului din Parcul Național, din administrarea Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) în administrarea Sectorului 2.

 

Parcul Național este, era, nici eu nu mai știu, un loc drăguț, care deservește o comunitate locală destul de împrăștiată – Bd. Basarabia, Chișinău, Iancului, Vatra Luminoasă, Șoseaua Pantelimon, Muncii. Oamenii care locuiesc în aceste zone merg aici în parc, se bucură de aer curat și de răcoare. Uneori, copiii, părinții și bunicii se bucură și de liniște și de curățenie. Alteori, e multă mizerie și atât de multă aglomerație din cauza evenimentelor organizate, încât preferă să rămână în părculețele din jurul blocurilor, sau să meargă altundeva, chiar dacă drumul e mai lung. Poze care arată curățenia din Parcul Național, găsiți AICI:

În utima perioadă, Parcul Național a ajuns fieful tuturor târgurilor și meselor în aer liber organizate de Primăria Sectorului 2 și de jucătorii intereselor publice ale administrației publice locale. Mici, chioșcuri, bere, fum, grătare, pește, populare și manele, de toate pentru „proștii de noi” care vizităm și consumăm ca să trăiască funcționarii și consilierii locali, să aibă și ei de-o casă și-un teren să lase la copii să nu moară săraci, ca „săracii de noi„. Eu sper ca lucrurile să se schimbe totuși și jocurile de interese să se oprească, să iasă cu declarații oamenii care plătesc chirii la chioșcurile astea, să vorbească și să spună tot ceea ce știu. Să nu se mai lase călcați în picioare. 

În tot fumul acesta de mici și grătare, Primăria a făcut și un lucru bun pentru parcul pe care îl chinuie cu evenimente. A cerut să administreze lacul. Până acum, ALPAB trebuia să vină să-l curețe și să-l îngrijească. Dacă Primăria Capitalei va răspunde pozitiv cererii PS2, atunci, după aprobare, lacul va fi administrat și îngrijit de Administrația Domeniului Public a sectorului 2. 

Aș vrea să fie mai curat, mai îngrijit, mi-ar plăcea să văd din nou nuferi, mi-ar plăcea ca rațele să trăiască bine acolo. 🙂

Știu că această cerere de administrare a lacului, poate avea în spate alte interese locale de genul – un consilier local/director/inspector/etc. cunoaște sau are o firmă cu bărcuțe și hidrobiciclete și va încropi un „biznis” acolo -, dar mai bine frumos și curat decât murdar și urât mirositor ca acum…..

Sursa foto:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.