Minciuni şi abateri grave de la transparenţă

Nu mai există niciun dubiu că la nivelul Primăriei Sectorului 2 există grave abateri de la principiul transparenţei. Este greu de crezut cum, la fix un an de la alegerile locale din anul 2016, relaţia cu cetăţeanul şi nivelul respectării dreptului la informaţie au scăzut sub cel de pe vremea primarului Onţanu.

Am scris deja două articole, aici pe blog, despre modul netransparent în care este condusă Primăria şi despre faptul că instituţia nu comunică, la cerere, informaţiile care îi sunt solicitate. AICI şi AICI articolele la fac referire.

Astăzi, am să vă povestesc despre o a treia cerere de informaţii de interes public rămasă fără soluţionare.

Pe 22 mai, am solicitat Primăriei sectorului 2 să-mi comunice informaţii legate de baza legală şi procedura prin care instituţia ridică maşini de pe domeniul public al sectorului 2.

Nu mi-a venit ideea asta peste noapte. Au apărut foarte multe articole în ultima vreme despre faptul că se ridică maşini din nou în sectorul 2, lucru confirmat, de altfel, de autorităţile locale reprezentate de vocea domnului viceprimar, Dan Cristian Popescu şi de cea a domnului Alin Drugău, directorul general adjunct al Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADP).

Aşadar, fără a avea legislaţie în vigoare, fără a avea un contract cu o firmă care să facă asta, fără a avea o hotărâre de Consiliul Local care să stabilească foarte clar nivelul amenzilor şi fără a avea un regulament care să fie urmat pas cu pas, NU poţi ridica maşini doar pentru că ai tu chef, sau ţi se pare că sunt urâte. Este ilegal!

Primăria sectorului 2 a redirecţionat cererea mea spre soluţionare Poliţiei Locale Sector 2 şi ADP Sector 2. 

Dintre cele două instituţii ale administraţiei locale, doar Poliţia Locală a răspuns. Instituţia explică foarte clar şi coerent că Guvernul a aprobat în anul 2016, Hotărârea nr. 965 prin care a dispus modificarea şi completarea Regulamentului circulaţiei pe drumurile publice. Acest act normativ NU poate fi aplicat însă pentru că nu au fost elaborate încă nici norme de aplicare nici regulament.

Totodată, Poliţia Locală scrie negru pe alb că ridicarea maşinilor abandonate intră sub incidenţa prevederilor Legii nr. 421/2002, dar că de aceste aspecte răspunde ADP Sector 2 – instituţie care NU a răspuns solicitării mele

În concluzie, ca să nu vă plictisesc, dacă vi s-a ridicat până acum maşina, fie ea şi rablă, este un abuz şi trebuie să vă adresaţi instanţei de judecată, sigur veţi câştiga. Mai mult, nu vi se poate percepe nicio taxă de ridicare pentru că nu există asemenea taxe stabilite prin hotărâre de Consiliu Local sau orice alt act administrativ. Dacă se invocă un astfel de act trebuie să-l contestaţi pentru că el nu este valabil dacă nu a fost în prealabil discutat şi aprobat ca act administrativ.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 2 şi cei ai ADP Sector 2 fac propagandă ieftină şi îşi fac publicitate plecând de la subiecte inexistente, o formă de FAKE-NEWS. Mai mult chiar, în ştirea de mai sus, domnul viceprimar Popescu vorbeşte de un cuantum al amenzilor. De unde? Potrivit cărei legi, sau cărei hotărâri? Nu există aşa ceva!

Ce mă înspăimântă şi mai rău este că în capcana lor au căzut reporteri de la publicaţii şi posturi de ştiri cu pretenţii. Dacă vă mai uitaţi o dată la captura de sus, ştirea este de la Digi 24. Şi aşa pretinsul jurnalist vorbeşte cu atâta lejeritate despre faptul că trebuie să avem mare grijă unde parcăm, în sectorul 2, fiindcă putem rămâne fără maşină. FALS! FALS! FALS! 

PS: Solicit, încă o dată, şi aici, ADP sector 2 să răspundă cererii mele de informaţii de interes public, transmisă acum 16 zile. Să explice şi să transmită copii de pe documentele care îi permit să perceapă taxe şi regulamentul potrivit căruia ridică maşinile care staţionează pe domeniul public al sectorului 2. Altfel, rămânem la nivel de minciună şi manipulare gravă a opiniei publice!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.