Liber acces la informații de interes public? Neah….detalii….

Potrivit Legii nr. 161/2003, toate instituţiile publice au obligaţia de a avea şi administra o pagină de internet prin intermediul căreia cetăţenii să fie informaţi cu privire la toate activităţile ce decurg din administrarea banului public.

Totodată, potrivit Legii nr. 544/2001, cu modificările ulterioare, termenul de răspuns la cereri de informații de interes public este de 10 zile și doar în situații excepționale de 30 de zile, doar cu informarea prealabilă a cetățeanului despre acest lucru.

Ei bine, eu am iarăși o cerere de informații trimisă Primăriei Sectorului 2, înregistrată cu nr. 54055/10.07.2017 și nesoluționată! 

Cererea era despre sumele plătite de Administrația Piețelor către firma Supercom, pentru curățenie. Dar evident, care curățenie? Si atunci nu mai bine ne facem că uităm de cerere? 😦


Am mai spus-o și repet: Primăria Sectorului 2 trece poate prin cea mai nefastă perioadă în ceea ce privește transparența cheltuielilor și răspunsul la cererile de informații de interes public.

UPDATE: După ce am scris pe pagina de Facebook, cu tag la Primărie, o perioadă am avut block, cred că voi reveni la acest statut 🙂 , responsabilul de comunicare în online al Primăriei a lăsat un LINK pe post de răspuns la cerere. O fi verificat cererea mea înainte să scrie link-ul ăla? Nu de alta, dar eu NU am cerut exclusiv plățile înșiruite…. 😉 , nemaivorbind despre modul de răspuns….la 21 de zile distanță de la înregistrarea cererii…și atât de incomplet și neprofesionist. 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.