Nu se întorc! Nici Onțanu, nici Divizia Civică Voluntară

Zvonurile „grele”, cum îmi place mie să le numesc, sunt păstrate de obicei pentru campaniile electorale. Ele sunt menite să bage în priză o anumită categorie de votanți și să circule din gură în gură până își ating scopul. Totul se întâmplă însă fără nicio bază reală și o astfel de campanie are doar menirea să destabilizeze.

Un zvon „greu” a fost lansat săptămânile trecute: Neculai Onțanu se reîntoarce în Primăria sectorului 2, pe un loc călduț, pregătit de actualul primar. Astfel, Onțanu urma să devină city manager (administrator public), prin modificarea organigramei, preluând conducerea instituției din umbră, fără expunere politică reală. În același timp, pe fondul unor certuri în ședințele de Consiliul Local, a fost speculată și înființarea unei Direcții noi în primărie, structură în care urma să fie angajați membrii Asociației Divizia Civică Voluntară, o organizație neguvernamentală înființată și susținută financiar, inclusiv din fonduri publice, de Neculai Onțanu.

Din păcate, știrile au circulat cu repeziciune, mai ales în media controlate de anumite interese.

E de prisos să vă spun cât de mult m-a deranjat numai gândul că jocuri politice meschine ar putea mijloci reîntoarcerea în forță a fostului primar ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar eu, aici pe blog, v-am obișnuit cu informație curată și verificată și acest lucru este o promisiune la care nu voi renunța vreodată.

Pentru a fi informați corect și a nu pica în ghearele manipulării ieftine și a nu discretita fără a avea vreun fundament real, am solicitat primarului Mugur Mihai Toader punctul de vedere privind cele petrecute la ședința de Consiliu Local din data de 2.08.2017 (retragerea de pe ordinea de zi a unor proiecte de hotărâri) și revenirea pe fucția de city manager a lui Neculai Onțanu:

Mugur Mihai Toader:Cu privire la informația aparută în spațiul public privind intenția de a se crea la nivelul PS 2 funcția de administrator public pentru dl. Onțanu, aceasta are caracter de zvon, lansat de persoane interesate să blocheze activitatea aparatului de specialitate al Primarului. Nu a existat niciodată o astfel de intenție sau discuție cu privire la persoana ce va exercita funcția de administrator public, funcție reglementată de lege și pe care o regăsim în organigramele tuturor orașelor din România, inclusiv în toate celelalte sectoare ale municipiului București. Cât despre motivele ce au determinat refuzul unei părți a Consiliului local sector 2 de a aviza acest demers, neexistând nici un argument pertinent, fundamentare legală sau de oportunitate, prin zvonurile ridicole lansate în spațiul public este posibil a se încerca ascunderea adevăratelor intenții prin identificarea unei justificări infantile”.

Mugur Mihai Toader: „În ceea ce privește retragerea proiectului de hotărâre privind aprobarea Organigramei, Ștatului de funcții și R.O.F. al aparatului de specialitate al Primaruluiproiect ce a  fost inițiat în condițiile legii, cu avizele obținute de la instituțiile de specialitate, este perfect justificată de amendamentul unui consilier USR și anume, eliminarea din ROF a serviciului MSU (Managementul Situațiilor de Urgență), fără a analiza riscurile acestui demers stupid.

Proiectul propus nu a vizat nici o modificare referitoare la serviciul MSU. Acesta a existat și există în continuare în structura instituției, având atribuții specifice în domeniul protecției civile. Necesitatea înființării acestui serviciu, la nivelul anului 2016 (aprobat tot de acest consiliu local), a fost determinată de retragerea fostelor servicii de protecție civilă ce funcționau la nivelul primăriilor. Retragerea acestor servicii de protecție civilă nu a eliminat obligațiile stabilite în sarcina Primarului și Comitetului Local pentru Situații de Urgență, obligații care sunt stricte și bine definite în legislația specifică .

La amendamentul privind desființarea acestui serviciu, au fost vehiculate, fie din necunoaștere, fie din dorința de a induce în eroare ceilalți membri ai Consiliului, referințe la reintroducerea Diviziei Civice Voluntare în Organigrama PS2, informație absolut aberantă. Această Asociație nu a existat niciodată în Organigrama PS2 și nici nu s-a gândit cineva la introducerea acesteia în structura PS2″.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.