Dimineața pe răcoare

Primarul sectorului 2 susține că interese obscure doresc să blocheze activitatea aparatului de lucru, că sunt oameni care nu doresc ca lucrurile să aibă un parcurs firesc în sectorul pe care îl păstorește. 

Eu nu lucrez în Primărie, cunosc instituția strict prin activitatea pe care o desfășor aici pe blog. La fel cunosc și câțiva oameni de acolo, inclusiv consilier locali. Știu că politica e acră și te face să vezi lucrurile alambicate și să-ți dorești lucruri. Dar mai știu că, dacă ai, sau ai avut vreodată coloană vertebrală și respect față de principiile care te ghidează în viață, înveți să faci lucrurile cu moderație, astfel încât să-ți poți vedea de treaba ta. 

Ceea ce eu, ca simplu cetățean, constat în fiecare zi de viețuire în sectorul 2 este că nimeni nu sabotează pe nimeni. Autoritățile se AUTOsabotează. Dacă primarul ar avea în subordine oameni de bază, în care să aibă încredere și cărora să le delege atribuții și care să-și facă treaba, nimeni n-ar mai avea ce să-i facă, lucrurile ar avea un parcurs normal. E o vorbă din popor, „spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești”. 

Haideți să vă spun și să vă arăt ce văd eu dimineața, pe răcoare, în sectorul în care trăiesc. Și ceea ce ce am să vă arăt, este pe o arie de 50 de metri pătrați amărâți. Mizerie, mașini abandonate, vânzători ambulanți care lasă în urma lor dezastru, gropi de gunoi ad-hoc, etc.

Astăzi de dimineață, între Aleea Lungulețu și gura de metrou Iancului cam așa stăteau lucrurile:

Acum, după ce am privit cu toții „frumusețile” naturii, aș vrea să știu, că tot vă plângeți de blocaje administrative în sistem:

  • Cine este responsabil de mizerie și gunoi și cine „blochează” curățenia? 
  • Cine este responsabil de mașinile astea lăsate aiurea pe domeniul public și ale căror portbagaje folosesc ca spațiu de depozitare al mărfii pentru vânzătorii ambulanți din zonă?
  • La ce folosesc camerele de supraveghere ale Poliției Locale când oricine își face reparații la casă și adună saci cu moloz, îi poate arunca oriunde, oricând vrea?

Domnule Primar al sectorului 2, dacă v-ar fi votate, în ședința locală, organigramele Centrului Cultural Eminescu, Patrimoniului Imobiliar și DGASPC și ați înființa în subordinea primarului funcția de city manager, ar fi curat pe străzile sectorului și n-am mai avea gunoaie „ambulante”? 

Eu nu cred. Eu cred, cu părere de rău, că problemele reale ale sectorului 2, nu sunt de fapt o prioritate a mandatului dumneavoastră și mai cred că oamenii pe care îi aveți în subordine nu-și fac treaba. Deloc! 😦

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.