Îmi serbez ziua în Parcul Național

Da, îmi voi serba ziua de naștere în Parcul Național. Peste 2 ani, împlinesc 40 de ani și voi organiza un eveniment socio-cultural în Parcul Național. Va fi cu acces liber pentru toți cetățenii sectorului și bineînțeles pentru oricine altcineva mai vrea să participe. Păi nu petrecem noi? Pardon, păi nu ne culturalizăm noi?

Sigur, există o explicație pentru decizia mea. V-o prezint astăzi pe scurt.

Am scris în luna mai un ARTICOL despre un „super” eveniment organizat în Parcul Național de firma Vision Improve – Festivalul Micului cel Mare. Cel mai fericit era Viceprimarul: „Primăria nu mai cheltuie niciun ban public pentru organizarea de evenimente, instituția doar sprijină întreprinzătorii privați„. 😀

Eu nu pot fi la fel de fericită ca domnul viceprimar și m-am gândit că dacă tot nu mai organizează Primăria evenimentele și nu mai cheltuie atâția bani, atunci măcar să vedem câți bani încasează instituția pentru închirierea domeniului public.

Primăria sectorului 2 s-a hotărât însă să nu răspundă solicitării mele și a trebuit s-o dau în judecată. Abia așa am aflat că Administrația Domeniului Public Sector 2 a dat firmei Vision Improve acordul de ocupare a spațiului public (300 mp în Parcul Național), pentru organizarea a 16 evenimente socio-culturale, în schimbul exorbitantei, năucitoarei, halucinantei sume de: 1.080 de lei. Adică da, o mie de lei pentru 300 mp de verdeață și alei de parc. 1.000 de lei/3 zile/per fiecare eveniment.

În concluzie, m-am gândit să cer și eu acordul ADP Sector 2 ca să-mi fac ziua-n parc. Așa cum spuneam mai sus, va fi un eveniment socio-cultural – vor fi proiecții video, grătar în aer liber, vor veni la eveniment ziariști, oameni din showbiz, se va cânta și se va dansa. 🙂 Sunt dispusă să plătesc 1.000 de lei pentru închirierea Parcului Național.

Și, într-un registru un pic mai serios, e important de menționat că evenimentele din Parcul Național sunt organizate de firma Vision Improve prin S.C. Autentic Events, firme ai căror reprezentați legali sunt soții Adam – Marius și Vlăduța. Gurile târgului susțin că cei doi sunt vechi parteneri de afaceri ai Primăriei Sectorului 2 și apropiați ai consilierului local Jean Costache, ales pe funcție din partea alianței PSD-UNPR. De asemenea, aceștia par a fi abonați la contractele cu administrațiile locale controlate de PSD. Citiți AICI și AICI două articole despre un alt mare eveniment organizat de cei doi. Firma S.C. Autentic Events percepe un tarif de 300 de lei/per zi de la fiecare expozant din Parc. Astfel, de la un singur expozant, pentru 3 zile, firma și-a scos taxa plătită la bugetul local. Frumos, nu? Restul intră la buzunar….

Perioada aceasta, în Parcul Național, are loc alt eveniment socio-cultural, organizat în aceleași condiții, de aceeași firmă. Vă las mai jos să admirați fotografiile relevante pentru calitatea Festivalului Plăcintelor – o adevărată binefacere pentru îmbunătățirea nivelului de cunoștințe al cetățenilor sectorului, așa, socio-cultural… 😀 Atenție mare vă rog la standurile cu pantofi și cele unde ard grătarele… 😀

Această prezentare necesită JavaScript.

 

5 gânduri despre “Îmi serbez ziua în Parcul Național

  1. domnul Jean Costache este UNPR. un foarte apropiat al domnului viceprimar – cel care coordoneaza ADP sector 2. asa poate intelegem pretul exorbitant facut de ADP.

    Apreciază

  2. Cred că e multă răutate și invidie la mijloc.
    Evenimentul a avut un caracter social evident, demonstrat de mulțimea de persoane prezentă. Caracterul cultural nu se aude în poze, dar prin prezența la fața locului pot să certific muzica populară cu versuri de neuitat precum, și aici citatul nu e chiar exact, că era în prima audiție: „Mă bate bărbatu’, sări vecine'”. O melodie deosebită apreciată în mod special de băiatul meu de 7 ani.
    Și ca să întăresc mărturia, pot spune că muzica se auzea în boxe de la cel puțin două terase în același timp. Deci, cultură!

    Grătarele, dulciurile, cafeaua, pantofii și restul erau acolo doar ca să atragă lumea către manifestările soci-culturale și să completeze frumos evenimentul.

    Personal m-am bucurat tare pentru că așa se făcea pe vremuri și la noi pe stadion la Bănești, lângă cimitir. Doar ca acolo se aducea și o roată cu lanțuri. Dar, de, unele tradiții s-au pierdut!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.