Doamne ajută!

Doamne ajută, Te rog eu frumos, să avem şi noi parcări în sectorul 2.

Doamne ajută, Te rog eu frumos, să îşi dea seama primarul (cu numele) şi viceprimarul (primarul de drept al sectorului 2) că e mare nevoie de construcţia de săli de sport la şcoli. Îi rog să arunce o privire la bugetul Companiei Naţionale de Investiţii să vadă că nici gând să se facă din banii acestei instituţii, preocupată exclusiv în ultima vreme doar de construcţia de stadioane.

Doamne ajută, Te rog eu frumos, să vadă oamenii ăştia de mai sus câtă nevoie e de măcar încă o creşă la nivelul sectorului.

Şi mai dă Doamne, te rog eu frumos, să vadă câtă mizerie e pe străzi şi câtă nevoie e de un contract de salubrizare pe bune, nu cum e actuala caricatură semnată acum 16 ani cu Supercom, firma de casă a fostului primar Onţanu.

Acum Doamne, Te mai rog un singur lucru. Fă Tu o minune, cum numai Tu ştii şi roagă-i pe popii ăştia din biserici să se roage şi pentru noi amărâţii de oameni, nu numai pentru conducători. Pentru că vezi Tu Doamne, popii ăştia din biserici susţin că rugăciunea lor ajunge altfel la Tine dacă e spusă de cuvânt duhovnicesc şi mai ales dacă e spusă din biserică.

Uite Doamne, în numele Tău, popii ăştia din biserici au cerut şi au primit, recent, de la bugetul local al Primăriei sectorului 2 aproximativ 1.200.000 de lei ca să reamenejeze curţi interioare, să repare nişte chilii şi să refacă unele din picturile interioare (319.000 lei Parohia Sfinţi, 21.000 lei Parohia Bălăneanu, 216.251 lei Parohia S. Voievozi Gherghiceanu, 192.000 lei Parohia Oborul Vechi, 179.000 lei Parohia Teiul Doamnei Ghika şi 270.000 lei Mănăstirea Plumbuita).

Şi vezi Tu Doamne, ei când cer banii ăştia de fapt nu se roagă pentru noi, pentru că dac-ar face-o atunci sigur am primi şi noi ceva de la autorităţi, măcar speranţă.

Dar nu Doamne, noi nici speranţă nu mai avem. Ne-au luat-o şi pe asta. Cetăţenii sectorului 2 trăiesc în mizerie, în noroi, nu au unde să parcheze, şcolile nu au săli de sport, părinţii nu au locuri suficiente în creşe şi grădiniţe. Suntem un sector bogat, al doilea după sectorul 1, un sector cu oameni care plătesc impozite şi contribuţii, dar şi firme care s-au dezvoltat mult şi care nu primesc nimic în schimb.

Sectorul 2 face doar paranghelii în parcuri şi concursuri de frumuseţe pe Facebook la evenimente cu primarul (cu numele) şi viceprimarul (primarul de drept al sectorului 2).

Doamne, Te rog eu frumos, nu uita de noi, aici un pic mai jos şi poate ne ajuţi să trăim decent.

Şi să ştii că banii aceia, pe care îi cer popii ăia din biserici în numele Tău, sunt cheltuiţi fără chitanţă şi nu sunt fiscalizaţi în niciun fel. Şi să ştii că celor care ar trebui să ia măsuri le e teamă de Tine pentru că popii ăia din biserică susţin că Te-ai supăra.

Iartă-mă Doamne că am îndrăznit, dar eu cred în TINE şi atât.

PS: Hotărârile de Consiliu Local din data de 2 octombrie 2017 privind acordarea de sprijin financiar către instituţiile de cult le găsiţi aici:

PS1: Am făcut o erată în textul inițial. Un cititor al blogului mi-a atras atenția că suma de 1,2 milioane de lei nu este alocată suplimentar, la rectificare bugetară, ci este acordată instituțiilor de cult din bugetul inițial prevăzut pe anul 2017 în sumă totală de 10 milioane de lei. Mulțumesc Mihai. 

PS2: Tocmai am avut o epifanie. 🙂 Ce-ar fi dacă restul sumei de 8,8 milioane de lei rămasă necheltuită la capitolul culte, din suma totală de 10 milioane de lei alocată la începutul anului, ar fi alocată la investiții, la o eventuală rectificare bugetară. Nici nu știu, o merita speranța asta???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.