Vă dau iar în judecată, dar cu respect și stimă

Mă amuză extraordinar relația pe care eu o am cu instituțiile administrației publice locale a sectorului 2. Angajații citesc blogul. Și șefii lor. Nu știu exact ce gândesc ei despre mine și articolele pe care le scriu, dar de fiecare dată când primesc răspunsuri de la ei, sau când ne auzim la telefon, discuțiile și textele sunt absolut savuroase.

Sunt deja cunoscute evenimentele organizate de firmele domnului Jean Costache, consilier local, în Parcul Național. Târguri și festivaluri cu fast, pastramă și must, grătare, muzică populară și kitsch cât încape. Totul cultural desigur, exact ca în avizele pe care le emite Administrația Domeniului Public sector 2 (ADP S2) – instituție aflată în directa coordonare a viceprimarului Dan Cristian Popescu.

Cum mi-am propus deja să-mi serbez ziua în Parcul Național (AICI detaliile), urmăresc îndeaproape evenimentele organizate acolo, ca să mă pot încadra în standarde. 🙂 Am solicitat deci ADP S2 copii de pe toate avizele eliberate pentru organizarea de evenimente în parc, precum și sumele plătite către bugetul local, de către organizatori, pentru ocuparea domeniului public.

V-aș minți dacă v-aș spune că m-a mirat că nu mi-au dat informațiile solicitate. Nu m-a mirat deloc. Știți de ce? Pentru că am convingerea fermă că domnul Costache, fiind consilier local și apropiat viceprimarului și primarului (care tolerează ceea ce știe că se petrece) nu plătește aceste taxe, sau le plătește cu întârziere. De fapt, avizele pentru ocuparea Parcului Național au fost emise de ADP S2 fără să aibă vreo confirmare a încasării taxei.

Așadar, ADP S2, dacă nu știe sumele pe care le cere pentru a elibera avize de ocupare, dar pe care firește le încasează Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, instituție aflată tot în directa coordonare a viceprimarului Dan Cristian Popescu, are obligația legală (așa prevede Legea nr. 544/2001) să direcționeze cererea în maxim 5 zile,  instituției care are competențe.

Eu vă mărturisesc că am avut toate bunele intenții. Am primit răspunsul incomplet. Am zis că sunt oamenii la început de drum în relația cu presa și cetățenii, i-am sunat. I-am rugat să redirecționeze. Mi-a explicat la telefon o doamnă că vor face acest lucru, cu stimă și respect… 🙂 Pe bune, nu vă mint.

N-au făcut asta, firește, și profit de ocazie să-i anunț că îi voi da în judecată pentru necomunicarea informațiilor solicitate, dar promit să fie cu stimă și respect! 🙂

În altă ordine de idei, e important de menționat că eu, de când la conducerea Primăriei Sectorului 2 se află domnii Mugur Mihai Toader (primar) și Dan Cristian Popescu (viceprimar), toate informațiile pe care le-am obținut urmare unor cereri formulate în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public le-am obținut dând instituția în judecată.

Cu toate acestea, domnul Popescu se laudă că transparența instituțională e la maxim de când e el acolo. Pune și poze cu premii, așa ca să vadă lumea ce harnic e și să ne pregătească pentru când va candida din nou, peste 3 ani, ca să fie primar. Doar că nu știu dacă își dă seama, când face propaganda asta ieftină că noi, cetățenii sectorului 2, nu suntem chiar foarte proști…. Lăsând la o parte că exact instituțiile pe care le coordonează sunt cele mai opace… 😦

Las aici două print-screen-uri să ni le amintim peste ani:

PS. Aș cam face o nouă cerere de informații să întreb cât a costat înscrierea la Gală, pentru ce pachet a optat domnul viceprimar și dacă fondurile plătite pentru premiu au fost achitate din bugetul local, sau în nume personal. 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.