Șeful și puțul în sectorul 2

Eu am învățat, de-a lungul timpului, că șeful nu e șef cu adevărat, până când semnătura lui face în așa fel încât să gestioneze bani. Poți tu să coordonezi 100 de echipe, poți să fii cel mai bun PR, cel mai bun vânzător, cel mai bun orice, dacă în semnătura ta nu stă și măcar o părticică de alocare sau verificare financiară, rămâi doar un șefuț, șefuluț, puț. 🙂

La fel și la Primăria sectorului 2. În instituție există un ȘEF și un PUȚ. Și nu e după cum credeți, o să vedeți. Șeful e viceprimarul și puțul e primarul. Păi da, așa e. Am cerut acum ceva vreme Primăriei să-mi comunice dispozițiile primarului privind delegarea atribuțiilor. Inițiativa a pornit de AICI.

Și le-am primit. Le atașez și pentru voi mai jos pentru că ele vorbesc de la sine:

Aș vrea deci să vă uitați cu atenție cine conduce cele mai importante 3 instituții ale administrației locale a sectorului 2 – Direcția Venituri Buget Local Sector 2 (gestiunea financiară completă a sectorului), Administrația Domeniului Public sector 2 (închirierea domeniului public, salubrizare, amplasare panouri publicitare, parcări etc.) și Administrația Piețelor sector 2 (organizarea comerțului agroalimentar în toate zonele din sector – gestionarea și închirierea spațiilor, avizarea comercianților, etc.). Deci? Cine le conduce? Șeful banilor sectorului 2 este domnul Dan Cristian Popescu, viceprimar.

Cam așa. Mie îmi e suficient. Îmi e și suficient de jenă de jena lor. Pentru că vă mai amintiți de câte ori am zis că primarul și vicele au făcut la un moment dat un blat? Ei bine, acum mi-e clar că l-au făcut. Nu știu dacă l-au făcut chiar în campanie, sau după, dar suntem fără speranță pentru următorii trei ani. Și dacă vom vota doar pentru că unul dintre ei e mai vocal, dar își învârte business-urile și interesele după bunul plac, atunci așa ne trebuie, să râmânem proști până la adânci bătrâneți.

Mihai Mugur Toader (primarul în acte al sectorului 2) a mai delegat atribuții către secretarul sectorului – toate acțiunile promovate la nivelul sectorului 2, cererile de chemare în judecată și toate actele procedurale aferente, cererile și corespondența cu alte instituții ale statului (locale și centrale), plângerile formulate de organele de cercetare penală, etc.

De asemenea, Direcția Juridică din Primăria sectorului 2 gestionează Serviciul Autoritate Tutelară și Serviciul Spațiu Locativ.

Așadar, dacă stai și pui cap la cap aceste informații, nu e greu să-ți dai seama că nu mai rămâne mare lucru de coordonat în Primăria Sectorului 2. Rămâne cadastrul, dar acesta e pe mâinile arhitectului șef de fapt, organigrama, statul de funcții și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Așa că zic să-l felicităm pe domnul Toader pentru reușita de a-și fi diminuat la maximum istoric atribuțiile și responsabilitățile. 

Și mai e ceva, data viitoare când aveți o problemă legată de proasta administrare a sectorului 2, vă rog să știți bine cine e de vină, nu de alta dar sigur nu e primarul. El nu face nimic. 😦

4 gânduri despre “Șeful și puțul în sectorul 2

  1. ”L-am rugat, i-am transmis și direct și indirect, poate înțelege, poate se uită acum, să comunice ceea ce face. Nu are știința comunicării, dar trebuie să comunice ceea ce face”, i-a transmis Liviu Dragnea, primarului Sectorului 2, la DC News Live.
    Acum, se pune problema cine ii face temele la partid. Cine ii scrie raportul primarului Toader catre domnul Dragnea. A delegat pe cineva? 🙂
    Poate se inscrie vicele in PSD ca are stofa.

    Apreciază

  2. Toader a fost vicele lui Hontanu. Chiar credea cineva ca asta va face ceva, vreodata ? Dar trebuie sa admit ca, desi nu l-am votat niciodata pe Hontanu, am ajuns sa-i duc dorul…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.