Câtă ipocrizie…

Primăria Municipiului București (PMB) și-a făcut ZIAR. Vă miră? Pe mine nu. Instituția este condusă de un fost ziarist și fost patron de presă. Până la urmă asta știe să facă cel mai bine. Să organizeze evenimente, să dea interviuri, să pozeze și să facă propagandă.

Am răsfoit și eu publicația. În afară de realizările epocale ale PMB, fiecare primărie de sector are alocată câte o pagină ca să se laude cu ceea ce face.

Primăria sectorului 2, prin vocea primarului Mugur Mihai Toader, afirmă că educația este principala preocupare a instituției. Calitatea învățământului și siguranța copiilor sunt prioritare.

Afirmația primarului însă este de o ipocrizie fără margini. Dumnealui uită că acum o lună a cerut Guvernului României să-i dea aproape 15 milioane de lei, pentru a plăti lefurile cadrelor didactice pe sfârșit de an, deși are unul dintre cele mai mari bugete locale din țară.

Primarul susține că diferența pe care o solicită este așa în fiecare an pentru că sumele care vin de la minister, și pe care Primăria doar le distribuie, sunt insuficiente.

Mihai Mugur Toader uită însă să menționeze că, atât el, cât și salariații Primăriei sectorului 2 au unele dintre cele mai mari lefuri din țară, dat fiind numărul de locuitori. Uită și că instituția pe care domnia sa o conduce este singura dintre cele șase la nivel de București care a cerut suplimentare bugetară pentru salariile profesorilor, sau altceva.

Cumva se pare că celelalte primării de sector au reușit să-și gestioneze mai bine bugetul și au arătat mai mult respect față de cadrele didactice și banii cetățenilor, decât instituția care deși se laudă cu respectul, nu-l și manifestă cu adevărat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.