Degeaba…

Acum 5 ani, Primăria Municipiului București (PMB) termina construcția celui mai mare proiect al unei parcări supraterane din București.

Situată în Parcul Național, lângă stadion, parcarea oferă 1250 de locuri distribuite pe 3 etaje.  În plus, la etajul al patrulea, parcarea are amenajată o terasă pe care există terenuri de fotbal și basket, cu nocturnă.

Suprafața totală a construcției este de aproximativ 30.000 de metri pătrați, iar investiția, plătită din bani publici, s-a ridicat la aproximativ 9 milioane de euro.

De 5 ani, construcția se degradează vizibil, nu a fost niciodată folosită, nici măcar la meciuri pentru parcarea autocarelor echipelor/galeriilor.

De 5 ani, Primăria Capitalei și Primăria sectorului 2 se laudă întruna cu încercări de identificare a celor mai bune spații pentru construcția de parcări și pentru fluidizarea traficului încurcat de mașinile parcate neregulamentar, fără a veni cu soluții viabile. În tot acest timp, o investiție făcută din bani publici, care ar putea aduce venituri suplimentare la buget, se irosește.

Motivele invocate de PMB pentru nefolosirea parcării au fost de-a lungul timpului mai multe: neadoptarea unei hotărâri a Consiliului General care să stabilească tarifele, lipsa avizelor ISU, sau nesemnarea protocolului de recepție a construcției. Niciunul din aceste motive nu stă în picioare pentru ca această construcție să fie lăsată în paragină. Niciunul. Toate puteau fi rezolvate pas cu pas, dacă s-ar fi dorit acest lucru.

Vă mărturisesc că nu înțeleg. Sincer. Mă depășește cum o investiție de 9 milioane de euro este abandonată și cum ne putem gândi la construcția de alte parcări fără să le terminăm și să le folosim pe cele existente.

Cele 1250 de locuri de parcare ar putea fi închiriate cu abonamente, sau cu ora. Parcarea ar decongestiona bulevardul Basarabia dar și arterele adiacente. Ar fi o soluție extraordinară pentru cei care locuiesc în zonă dar și pentru cei care au diferite treburi de rezolvat în una din cele mai aglomerate zone Mihai Bravu – Basarabia – Muncii – Călărași – Iancului.

Sigur că lucrurile se pot pune în mișcare. Sigur că stă în puterea  noastră să motivăm autoritățile să ia o decizie cu privire la această parcare. Dar este nevoie de puterea lui „mai mulți”. Și mai e nevoie de presiune, pe care dacă o face un singur om, el va avea soarta și percepția lui Don Quijote. 

Pentru început, eu voi trimite o cerere de informații de interes public către PMB și sper ca instituția să încadreze corect cererea și să răspundă la timp. Rămâneți pe fir, revin cu informații. 😉

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.