Și când în sfârșit ne pornim, ne oprim

Veșnica problemă a proiectelor de investiții în România – obstacolele. 

Când pornim să facem o autostradă, dăm peste o cocioabă aflată în drum pe care n-o putem expropria și ne oprim. Când pornim să extindem o arteră de circulație, dăm peste o conductă de apă despre care nimeni nu știa că mai e acolo și ne oprim. Când pornim să refacem rețeaua de gaze dintr-un cartier, dăm peste un proprietar de locuință care refuză să ne lase să săpăm în fața casei lui și ne oprim. Și povestea asta poate continua la nesfârșit din păcate pentru că autoritățile, locale și centrale, nu reușesc să identifice instrumentele prin care să facă aceste lucrări și mai apoi să se descurce cu încăpățânații.

Iar dacă avem norocul totuși ca toate cele de mai sus să fie evitate sau depășite, atunci cu siguranță vom încredința contractul unei firme căreia îi stă mintea la orice, numai la bunul mers al lucrării nu. Ori ia parte din bani și apoi dispare. Ori face treabă de mântuială și la două luni după predarea lucrării se rupe totul. Ori întârzie lucrările până la sfântul așteaptă și expiră contractul și apoi aia e, își ia banii pe cât a muncit și lasă-n urmă numai noroi și gropi, până la semnarea unui nou contract cu un alt furnizor de servicii.

Așa e și cu parcările în sectorul 2. Uite contractul, nu mai e contractul. Uite studiul de fezabilitate, nu mai e studiul de fezabilitate. Uite termenul, ba nu e ăsta, stai că prelungim. Și uite așa, vorba românului boală lungă moarte sigură

În decembrie 2017, ADP sector 2 semna 2 contracte pentru executarea studiilor de fezabilitate la 2 parcări etajate, pe structură metalică. O parcare ar uma să se construiască în Șos. Colentina și una în strada Delfinului (undeva pe lângă Șos. Morarilor).

Aproape 80.000 de lei urma să plătească ADP sector 2 către firma Maxim Silver Construct SRL-D. În 30 de zile, conform contractului, firma trebuia să vină cu studiile ca să se poată declanșa procedura de consultare și apoi construcția propriu-zisă. Dar, cum contractul s-a semnat în perioada sărbătorilor de iarnă, cine să mai facă treabă, Moș Crăciun… 😉

La fix 30 de zile de la semnarea contractelor, ADP sector 2 semnează acte adiționale de prelungire. Astfel, firma Maxim Silver Construct SRL-D are alte 30 de zile la dispoziție să realizeze studiile de fezabilitate. Termenul final de execuție a devenit acum 12.02.2018.

Astăzi, a mai trecut o lună de la ultimul termen, voi ăștia care stați în zonă, ați fost consultați cu privire la construcția parcărilor etajate? Vi s-au pus pe geamurile de la blocuri anunțuri cu privire la intenția de construcție a parcărilor?

Hai că mai avem puțin până nu facem nimic nici de data asta…. 😦

Foto coperta:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.