#meritămmaimult, dar nu gogoși care să-ngrașe

Bună ziua dragii mei,

Las aici o scrisoare astăzi. O scrisoare către voi, cititorii mei deștepți, cetățeni activi ai sectorului 2, oameni cu bun simț, cu onoare, cu dorință de mai bine.

De mai bine de 28 de ani, România este o țară exclusiv a promisiunilor politice. România este o țară a jocurilor de interese, a străinilor, a celor care nu și-au dorit niciodată binele țării și al cetățenilor ei, ci doar binele personal.

De mai bine de 28 de ani, votăm promisiuni, suntem cumpărați cu vise și trăim o perpetuă batjocură. Chiar dacă nu realizăm poate, politicienii noștri sunt maeștri ai psihologiei electorale. Cunosc foarte bine tehnicile de manipulare și știu precis cum va fi oferit votul fiecăruia. Lăsând la o parte voturile furate și alte matrapazlâcuri. Iar dacă ei nu știu, atunci au oameni foarte bine pregătiți care-i ajută în campanie și care le vor explica toate regulile jocului.

Rezultatele unor alegeri sunt adesea independente de noi. Majoritatea este cea care decide, iar majoritățile sunt relative. Ceea ce noi credem a fi electorat majoritar la un moment dat, poate reprezenta doar majoritatea unei comunități, iar o astfel de majoritate nu este suficientă în ansamblul majorității generale. 🙂

Ceea ce depinde însă de noi, de fiecare dintre noi, este să fim împăcați cu votul nostru, cu acțiunea noastră. Căci să ne fie foarte clar, acțiunea va fi întotdeauna superioară non-acțiunii. A merge la vot este foarte important, chiar dacă în sinea ta știi că votul tău nu schimbă mare lucru. Dar tu ai făcut o alegere, alegerea aceea e a ta și îți conferă statutul de cetățean.

Sectorul 2 a intrat deja în campanie electorală.

Fostul primar Onțanu și-a făcut partid, cerând schimbarea formei juridice a organizației pe care el a înființat-o și a sprijinit-o ani buni din bani publici – Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER).

Viceprimarul, Dan Cristian Popescu, a lansat o campanie mascată pe pagina sa de Facebook, folosind hashtag-ul #meritămmaimult, lăundându-se zilnic cu câte o (ne) realizare a sa.

Si sunt mâhnită, dragii mei, de aceea vă scriu, pentru că, deși au trecut 28 de ani de când trăim în democrație, de când regulile jocului s-au schimbat, sunt politicieni care, deși tineri, cred că nivelul nostru și comportamentul electoral e același ca pe vremuri. Nici măcar nu se străduiesc să pară diferiți.

Domnul Popescu are inițiative multe:

1.Susține festivalurile organizate de firme private în parcuri, fără să-și imagineze vreo secundă că noi știm că aceste firme sunt de fapt una singură, care are tentaculele bine înfipte în banul public, fără să achite taxele aferente ocupării domeniului public, firmă care percepe chirii imense de la expozanți, fără a-și declara veniturile în întregime și care de ani de zile are exclusivitate pe evenimentele din sectorul 2 – Autentic Events.

2. Își dorește să treacă inițiative prin Consiliul Local fără să respecte procedura legală. Este viceprimar de 2 ani și știe regulile foarte bine, dar se plânge că nu este ajutat să facă bine. De fapt este doar reclamă mincinoasă. Dacă și-ar dori cu adevărat, ar face lucrurile fără cusur. 

3. Vrea să curețe străzile și în loc să vină cu o soluție la problema parcărilor și să lupte pentru găzduirea mașinilor pe timp de noapte în parcările marilor comercianți, anunță că n-o să mai parcăm, secvențial, pe stânga și pe dreapta străzilor. Iar mașinile o să ni le luăm în apartamente.

4. Și în plus, își dorește voturilor femeilor, ca mare feminist ce e (nu vreau să stârnesc aici discuții despre scandalurile proprii cu soția sa, dar căutați și veți găsi). Scrie, de nicăieri venită inspirația, despre cum e cu egalitatea de șanse între femei și bărbați și despre cum nu e bine cum fac ceilalți. Nu-mi amintesc însă de vreo campanie derulată de domnia sa împotriva discriminării, sau despre susținerea, prin Fundația pe care o patronează, a egalității de șanse.

Dar, adevărul despre ceea ce-și dorește, de fapt, viceprimarul, este tot la el pe pagina de Facebook. Și de data aceasta nu mai e mascat deloc:

Eu am încredere în voi, dragii mei, voi știți ce se face și ce nu la noi în sector. Am să las mai jos o arhivă foto, în același loc, Aleea Lungulețu, la o săptămână distanță. Nu e mare diferență, poate doar că de săptămâna trecută până astăzi, s-a topit zăpada….

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.