Îmi pare rău Aleea Lungulețu, dar nu vei mai fi ce-ai fost odată

La noi în sector lucrurile sunt simple. Se construiește într-una, e mizerie și n-avem locuri de parcare. Administrația locală însă bagă tare pe manele, mici și bere, târguri și expoziții în parcuri. La final de mandat, ori unul, ori altul (ori vicele, ori primarul), când vor candida pentru un nou mandat, mai mult primul, va da vina pe celălalt, pe Consiliu, pe viață și să moară toți dușmanii lor…. 😉

Cineva ar spune că așa arată un sector în plină dezvoltare – cu trafic greu, cu praf, cu gunoi și construcții care se ridică tot mai înalte.

Una dintre cele mai mici și înguste alei din sectorul 2, Aleea Lungulețu, nu va mai fi nimic din ce-a fost odată și nici măcar ce e acum. Primăria Municipiului București a pus în dezbatere publică un Plan Urbanistic Zonal pentru construcția unui nou bloc între blocuri.

Clădirea se va ridica într-o curte veche unde în acest moment este o casă abandonată. Nevoia PUZ-ului este firește dată de dimensiunile reduse ale terenului și de distanța față de clădirile din apropiere. Nefericirea situației este cu atât mai mult dată de faptul că distanța față de blocul de lângă și gardul clădirii care se va construi nu este nici măcar de 3 metri. Va fi o bucurie pentru cei care au geamurile pe partea construcției. 

Mai mult, dezvoltatorul este obligat să asigure locuri de parcare suficiente. proporțional cu spațiul construit. Ar trebui să facă parcare subterană, așa ar fi civilizat pe o stradă atât de îngustă. Dar dacă nu va face? Dacă va desena pe proiect că va face locuri lângă bloc sau pe șosea? Pe hârtie arată mereu altfel decât în realitate. Cum va arăta Aleea Lungulețu în curând?

Oricum va fi, va fi nasol. Va fi înghesuială. Vor tăia copaci. Nu se va mai putea parca pe stradă. Nu va mai fi loc de respirat. Și sincer vă spun, cei care își vor lua apartamente acolo, tare nasol vor sta, mai puțin proximitatea față de metrou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.