A walk in the park…

„O plimbare în parc”, exact ca titlul unui film din anii ’90, a inspirat articolul de astăzi. Parcul Național ca să fiu mai exactă. Același parc care este foarte bun când vine vorba de târguri și evenimente, dar care este o corvoadă pentru Administrația Domeniului Public a sectorului 2 (ADP Sector 2), când vine vorba de îngrijire.

Știam de mult de hotărârea Consiliului Local sector 2 prin care s-a solicitat trecerea în administrare a lacului. Am și scris despre asta AICI și spuneam la vremea aceea despre speranța de a vedea îmbunătățiri.

Nu m-am gândit însă niciodată la incompetența autorităților locale de a gestiona o situație atât de simplă. Odată trimisă cererea, Consiliul General al Municipiului București are obligația legală de a transmite un răspuns. Termenul este de 30 de zile, dar sigur că acesta poate fi discutat între cele două administrații, mai ales că acum nu mai poate fi invocat vreun conflict politic, sau vreun joc de interese. Dincolo de comunicarea prin adrese, există și telefoane: „Bună ziua. De la ADP Sector 2 vă deranjez. Am trimis și noi, acum un an, o solicitare de trecere în administrare a lacului din parcul Național. Facem și noi ceva în sensul ăsta? Ce mai știți de adresa noastră?

Noi, simpli cetățeni, care nu avem la îndemână instrumentele birocratice pe care instituțiile statului le au, noi nu ne lăsăm pagubași când nu primim un răspuns și continuăm să sunăm și să punem presiune pe autorități. Iar autoritățile….autoritățile își pun mânile în sân și așteaptă. 😦

Din punctul meu de vedere însă, „deliciul” acestei situații este dat de cheltuirea banului public pe un panou care nu face altceva decât să arate incompetența celor 4 instituții implicate – Consiliul Local al sectorului 2, Consiliul General al Municipiului București, ADP Sector 2 și Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

Așa că pentru recunoașterea asta publică, în mod oficial, negru pe alb, merită felicitați. Vom reține, deci, pe viitor, acest aspect și dacă aveți nevoie de sfaturi de la cetățeni despre cum să vă faceți auziți și respectați, vă ajutăm, nu e problemă, suntem aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.