Primăria Sectorului 2 face curat la Arena Națională

Am scris acum 4 zile articolul ACESTA. Vă spun sincer că așteptările mele vizavi de primirea unui răspuns, în termenul legal, de la Primăria Municipiului București (PMB) erau foarte scăzute.

Dar uite că e bine totuși să fii perseverent, să te implici, să nu lași lucrurile la voia întâmplării.

Legislația privind liberul acces la informații de interes public prevede că orice cerere care nu intră în sfera ta de competențe ca instituție trebuie redirecționată către autoritatea competentă în maxim 5 zile, cu informarea cetățeanului. PMB a executat în conformitate deplină prevederile legale. Au trecut 4 zile de când le-am solicitat informații legate de salubrizarea zonei care înconjoară Arena Națională. Astăzi au răspuns că au redirecționat cererea spre soluționare Primăriei Sectorului 2.

Aștept răspuns acum, în maxim 10 zile. Nu există niciun motiv pentru care Primăria ar tergiversa termenul. Cu părere de rău însă, lucrurile care se întâmplă în sectorul nostru vizavi de curățenie sunt absolut de neconceput. Mizeria de pe străzi și gunoaiele neridicate cu săptămânile reprezintă un focar de infecție constant.

Mai mult, strategia de salubrizare propusă de autoritățile locale este o mare porcărie. O înșelătorie care servește doar interesele agenților economici. Este de neconceput ca după întregi promisiuni electorale vizavi de taxă de salubrizare zero pentru cetățeni, punerea în aplicare a colectării selctive și containerelor îngropate până în 2020, să ajungem să favorizăm acordarea contractelor și să punem presiune pe asociațiile de proprietari, fără măcar o consultare publică prealabilă și o dezbatere. Puteți consulta strategia pe site-ul Primăriei AICI. Totodată, vă promit un articol concis, săptămâna viitoare.

Între timp, ca să nu avem iluzii deloc vizavi de curățenia din sector, vă las mai jos două fotografii, de ieri și de azi, din același loc, Piața Iancului, zona metrou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.