Realizarea #1

Acum fix o săptămână, i-am lansat viceprimarului sectorului 2 o provocare. Acum n-o să vă mint, dar eu mari așteptări n-am avut să primesc vreun răspuns. Nu de alta, dar așa e cu pescarii, când îi pui să-ți arate crapul pescuit, de 20 de kilograme, îți vor spune că a fost catch&release. 🙂

Eu însă am făcut o promisiune și îmi propun să mă țin de ea. Am să scriu, din când în când, despre „crapii” domnului Popescu și poate așa, când își va lansa oficial candidatura pentru Primăria sectorului 2, nu va mai îndrăzni doar să se laude….ci poate va și arăta „captura”.

Anul trecut, cam pe vremea asta, după un sondaj făcut pe pagina personală, a întocmit o Expunere de motive și a solicitat aprobarea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru redenumirea Parcului Tolbuhin de pe strada Pache Protopopescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideea viceprimarului a stârnit multă vâlvă la acea vreme, inclusiv un mic conflict diplomatic. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus a precizat că speră că Guvernul român nu va permite redenumirea Parcului Tolbuhin din București.

Declarația viceprimarului Dan Cristian Popescu a fost atunci: „Vă mulțumim încă o dată, deși cred că în cei 50 de ani de tristă amintire vi s-a mulțumit cu vârf și îndesat”. Acesta a mai precizat că „românii au destui oameni pe care să îi cinstească și că nu trebuie să onoreze numele unor invadatori”.

Daaaa. Și după toată vâlva asta și declarații belicoase și asumări și cocoșeli, am să vă arăt cum după UN AN, s-a schimbat denumirea Parcului Tolbuhin în….. Parcul Tolbuhin. 🙂

Fotografiile sunt de astăzi dimineață:

Domnule viceprimar, eu încă mai aștept realizările dumneavoastră. Între timp, mă pregătesc, în continuare, cu acelea pe care le vedem noi, cetățenii… 😉

 

4 gânduri despre “Realizarea #1

 1. Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, o acuzã pe primãriţa Capitalei cã rãspunde la ordinele primite de la Kremlin şi ignorã dorinţa bucureştenilor. Este vorba despre refuzul lui Firea de a schimba numele Parcului Tolbuhin prin adoptarea unei hotãrâri a Consiliului General.

  Într-un comunicat de presã transmis redacţiilor, viceprimarul Sectorului 2, liberalul Dan Cristian Popescu, o acuzã pe Gabriela Firea cã, “în anul în care marcăm Centenarul Marii Unirii, primarul general al municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, execută ordinele primite de la Kremlin”. Popescu aminteşte cã a trecut un an de când “Consiliul Local Sector 2 al Municipiului București a adoptat în unanimitate o hotărâre de consiliu prin care solicita Primăriei Capitalei să schimbe denumirea Parcului Tolbuhin. Cu toate acestea, Gabriela Firea refuză să introducă pe ordinea de zi a CGMB proiectul de hotărâre pentru schimbarea denumirii Parcului Tolbuhin din cauza unei scrisori primite de la Guvernatorului orașului Sankt Petersburg, care se opune dorinței cetățenilor sectorului 2”.

  Dan Cristian Popescu este inițiatorul acestui demers de schimbare a denumirii parcului respectiv. El spunce că “este nepermis să-l mai onorăm pe Fiodor Tolbuhin, unul dintre comandanții de seamă ai Armatei Roșii, armată care nu s-a limitat numai la eliberarea României de fascism, ci a adus cu ea elementele unei armate de ocupație. Nimeni nu are nimic cu poporul rus, cultura rusă, cu Federația Rusă și nu e un demers în niciun fel împotriva acestora.”

  Viceprimarul sectorului 2 a transmis, în cursul acestei săptămâni, o scrisoare primarului general al Capitalei prin care îi solicită să introducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Municipiului București proiectul de hotărâre prin care Consiliul Local al Sectorului 2 al Municipiului București a aprobat, prin HCL S2 nr. 215/2017, solicitarea de schimbare a denumirii Parcului Tolbuhin.

  “Decizia de schimbare a denumirii parcului a fost luată ca urmare a solicitării cetățenilor din sectorul 2 și în urma unei ample consultări publice, precum și a unei întâlniri care a avut loc la sediul Primăriei sectorului 2 cu reprezentanții cetățenilor și organizațiilor civice, precum și cu un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București. Consider că doleanțele cetățenilor din sectorul 2 sunt mai importante decât scrisoarea Guvernatorului orașului Sankt Petersburg”, a mai declarat Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.