În timp ce tu dormeai….

While you were sleeping este titlul unui film american din anii ’90 și, cumva, titlul mi-a venit în minte gândindu-mă la toate lucrurile care se întâmplă în Primăria sectorului 2, în timp ce noi dormim, la propriu, sau la figurat, depinde cum vreți s-o interpretați.

Doar în ultima lună, s-au făcut consultări publice și au fost deja adoptate 2 hotărâri, iar una se va lua marți, 18 decembrie, toate nepopulare, toate cu impact major asupra gradului de confort al cetățenilor sectorului 2.

Anunțurile pe care Primăria le face, deși sunt publice, nu sunt publicate la loc vizibil pe site, nu se ține legătura cu Asociațiile de Proprietari, deși unele măsuri le implică, nu sunt puse afișe la blocuri. Toată publicitatea care se face pe marginea organizării acestor așa zise dezbateri publice organizate în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională este doar de formă.

Ca să știți ce vă așteaptă în curând, am să vă povestesc, pe scurt, despre cele 3 măsuri, mi se par toate importante, ordinea aleasă este pur aleatorie.

  1. Săptămâna trecută, s-a votat în Consiliul Local și s-a instituit o taxă de habitat. Începând cu 1.03.2019, fiecare persoană care locuiește în sectorul 2, copil, bătrân, adult, nu contează, va plăti, anual, o taxă de 159 de lei pentru salubrizare. Pentru stabilirea numărului celor care locuiesc într-un apartament, vom da declarații în nume personal, pe care le va centraliza Asociația de Proprietari care le va depune, ulterior, la Primărie. Sau…le depunem în nume personal la Direcția Venituri, Buget Local Sector 2 (DVBL). Pe baza declarațiilor, DVBL va emite decizii de impunere care vor trebui achitate exact ca impozitul datorat, la maxim două termene. Detalii AICI:
  2. În luna noiembrie, a fost elaborat și supus dezbaterii publice Regulamentul privind reglementarea activității de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe carosabilul de pe raza sectorului 2. Urmează să fie aprobat în ședință, să se facă selecție pentru operator și apoi se va trece la treabă. Aspectul cel mai interesant este că, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului, vor putea fi ridicate inclusiv autovehiculele care blochează intrări în parcările de reședință sau care staționează pe locuri plătite prin contract cu ADP. Detalii AICI:
  3. Marți, 18 decembrie, ora 16, va avea loc, la sediul Primăriei, consultarea publică privind inițierea unui nou PUZ. Se vor regândi rețelele utilitare, posibilitățile de fluidizare a traficului, spații verzi și identificarea de spații libere, unde se mai pot ridica alte construcții. Anunțul privind dezbaterea a fost trimis Grupurilor Civice active în sector, s-a afișat la avizierul instituției și s-a publicat pe site-ul Primăriei Generale. Grija mea cea mai mare este aceea că se încearcă forțarea de construcții noi și modificarea regimurilor de înălțime și aglomerare urbană.

3 gânduri despre “În timp ce tu dormeai….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.