Despre taxa de habitat – 159 de lei/persoană/an

Mă gândisem inițial să nu vă stric anul așa de la început și-mi propusesem ca primul articol de anul acesta de pe blog să fie despre ceva bun, vesel, inedit. 

Dar cum tot sectorul arde zilele acestea din cauza taxei de habitat care se va percepe începând cu anul acesta fiecărui locuitor din sectorul 2, nu pot să fac opinie separată. Ați spune altfel că țara arde și baba se piaptănă….

Și cum aici pe blog lucrurile sunt simple, am să vă spun varianta scurtă.

Primăria Sectorului 2 a hotărât, a trecut prin Consiliu și a votat în luna decembrie 2018, impunerea unei taxe speciale de salubrizare, denumită taxă de habitat. Cuantumul taxei este de 159 de lei/persoană/an, respectiv 13,25 lei/lună, inclusiv copiii. Potrivit regulamentului de aplicare a taxei, neaprobat încă, taxa ar urma să fie instituită de la 1 martie 2019. Pentru anul 2019, Consiliul Local Sector 2 a aprobat subvenționarea din bugetul local a sumei de 30 lei/ persoană/an pentru cei care colectează separat deșeurile reciclabile (hârtie, metal, sticlă, plastic).

Habar nu am cum se va stabili asta și cine va verifica. Cred că vor trimite Poliția locală în apartamente să verifice dacă avem trei coșuri de gunoi… 😦

Tehnic, lucrurile se vor întâmpla în felul următor:

 • fiecare locuitor al sectorului 2, persoană fizică, are obligația de a completa o declarație pe proprie răspundere vizavi de numărul de persoane care locuiesc în apartament/casă și calitatea acestora – proprietar, chiriaș, fiu/fiică, mamă/tată, etc;
 • după completare, declarația se depune la Direcția Venituri Buget Local Sector 2, sau la Asociația de Proprietari;
 • autoritățile locale vor calcula taxa de salubrizare și vor emite o decizie de impunere care va fi comunicată individual;
 • aceasta se va plăti în 2 rate, exact ca impozitul.

Detalii suplimentare privind procedura găsiți AICI, folderul consultare publică și vă las și 4 imagini ca să citiți, poate vă e mai simplu.

Declarația arată așa:

Acestea fiind spuse, spor la plătit bani în plus, pentru lipsa curățeniei, pentru cea mai mare taxă de salubrizare din toate sectoarele, pentru promisiunea făcută în campanie atât de actualul primar, cât și de actualul viceprimar că vom avea taxă de salubrizare ZERO.

Dar mai ales, aș vrea să considerăm taxa de habitat ca una dintre marile reușite ale viceprimarului sectorului 2, Dan Cristian Popescu, inițiatorul acestei hotărâri.

#mordupăsectorulmeu

Publicitate

9 gânduri despre “Despre taxa de habitat – 159 de lei/persoană/an

 1. PNL si PSD = aceeasi mizerie! Ca sa nu mai spun de bataia de joc cu reabilitarea sos Pantelimon : tramvaiul circula ca in epoca de piatra…un tramvai modificat cu doua posturi de condus si care asteapta la un capat pe celalalt sa schimbe sensul. …Acum 30 de ani se circula mai bine cu tramvaiul…NU se mai poate!

  Apreciază

 2. salutari! La fel ca si tine (probabil ) am primit notificare de la locale s2 cu privire la minunata declaratie ! Inca nu m am infuriat deoarece nu stiu daca aceasta taxa inlocuieste taxa pe care o platesc lunar Supercom ului ( eterna societate care ne „spala” sectorul cu apa din garla Colentinei , de mi e frica sa mai iau bicicleta in serile de vara)
  Asadar , de platim aceasta taxa nu vom mai plati catre operatorul curent???
  Multumesc!

  Apreciază

   1. Daca stai la casa, e posibil sa fie un pic mai complicat. Tu ai contract individual cu Supercom pe care vei continua sa-l plătești. Taxa asta este pe langa. Spre exemplu si la bloc, Asociația va continua sa plateasca un pret pentru contract oricum, doar ca sa vina sa ia gunoiul. Restul reprezintă taxa pe care o plateam pana acum odata cu intretinerea, doar ca va fi tarifata si incasata diferit…. si se va colecta selectiv, vor pune tomberoane separate, o nebunie…
    O sa mai citesc si eu si iti recomand sa intri si tu pe link-ul din articol sa citesti exact proiectul pentru contractele individuale….

    Apreciază

   2. Buna Alexandra! Deoarece „onor primaria ” n a catadicsit vreodata sa puna macar 1 cos la mine pe strada ( strada de cca. 1km lungime) si de prea multe ori ne-a tratat ca inexistenti ( nu neaparat pe tema salubrizarii) voi declara ca nu locuiesc pe raza sectorului 2….ca de se doreste aceasta declaratie este clar ca „nu stie stanga de dreapta”…ca doar nu e declaratie sa verifice cat de mincinos sunt :)) seara frumoasa ! nesupunerea civica ar fi una fin solutii

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.