Licitație pentru închirierea terenurilor de sport din zona Parcul Național-Bd. Basarabia-Ghețărie

Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 2 a încheiat, pe 10 aprilie 2019, un contract cu firma NAI România pentru furnizarea serviciilor de evaluare a prețului de pornire și a valorii pasului de licitare, în vederea întocmirii caietului de sarcini și organizării licitației publice deschise cu strigare pentru închirierea terenurilor de minifotbal, de tenis, a wc-urilor publice, clădirea și construcția specială pentru industria alimentară din zona Parcului Național – Bd. Basarabia – Ghețărie. 

Onorariul pe care firma NAI România îl va primi pentru realizarea acestei evaluări este de 24.000 lei, inclusiv TVA, iar termenul în care trebuie să predea dosarul complet este de 25 zile lucrătoare, adică 20 mai 2019.

Nu am o problemă cu procedura în sine. Probabil a expirat perioada pentru care fuseseră închiriate inițial. Nici măcar onorariul plătit evaluatorului nu reprezintă o sumă mare. Închirierea terenurilor să zicem că e firească, ele există și e păcat să nu fie valorificate. Am pierdut de mult speranța faptelor bune, cum ar fi oferirea de ore de tenis/fotbal gratuite pentru elevii din sectorul 2 în parteneriat cu școli/grădinițe.

Problema organizării unor astfel de licitații este că sunt mereu aranjate. Rămân în familie, ca să zic așa… 🙂

Diverși „apropiați” ai familiei care, în general, au asociații sportive vor cunoaște exact termenii închirierii. Ba chiar, uneori, caietele de sarcini sunt croite de așa natură încât la licitație să poată participa doar anumiți „pretendenți”. Și uite așa, terenurile de sport vor fi folosite ca business și metodă de îmbogățire pentru „familia administrației publice locale”, business de unde, firește, are toată lumea de câștigat.

Voi urmări atribuirea acestor contracte și, mi-aș dori, dacă aveți informații suplimentare pe această temă să mi le transmiteți pentru a putea vedea împreună ce firmă/persoană fizică/asociație va încasa sume frumușele din subînchirierea/folosirea acestor spații. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.