Poșta redacției – A 40-a zi după Scriptură…

Mesajul primit zilele trecute de la un cititor al blogului m-a făcut să realizez că ceea ce ne doare de fapt cel mai tare în relația cu autoritățile publice este ignoranța acestora. Lipsa lor de interes. Modul în care nici măcar nu se preocupă să dea un răspuns sau să vorbească într-un mod civilizat cu noi.

Știu că știți despre ce vorbesc. Cumva, de fiecare dată când interacționăm cu un angajat al unei instituții publice, avem impresia că suntem mici de tot, au ei felul lor de a te face să te simți nimic.

Marian are un plan mișto pentru blocul în care locuiește. Clădirea are o grădină mică și frumoasă la parter în care, ca tot omul și tot câinele, găsești aruncate sticle, „îngrășământ natural”, pungi și, din când în când, gunoi menajer.

Asociația de proprietari s-a gândit că dacă ar împrejmui cât de cât grădina, poate că oamenii și cățeii 🙂 ar fi mai atenți înainte de a arunca diverse și înainte de a afâna iarba și pământul…. 😉

Au trimis în acest sens o hârtie la Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 2, dorind să știe dacă se pot ocupa ei de construcția gardului și care sunt condițiile legale care trebuie îndeplinite.

După 40 de zile, deci cu mult peste termenul legal de răspuns de 30 de zile, neprimind niciun răspuns, Marian s-a dus până la ADP Sector 2 să întrebe de cererea Asociației. 

Deși primise număr de înregistrare, hârtia a fost de negăsit, angajații instituției au fost nepoliticoși, nu i-au dat niciun fel de lămuriri, nici bază legală, nici vreun răspuns cuprinzător. I-au spus doar că nu se poate. În special domnul Butoi, nu e greu de reținut numele… 🙂 , i-a zis să se ducă acasă, să termine cu scandalul ăsta, cum adică vrea răspuns?! (halucinant, nu-i așa?)

Mda, la ADP Sector 2 au treabă importantă, nu stau să răspundă cetățenilor. Păi cine să mai cumpere panseluțele de 1 milion de euro dacă ei s-ar ocupa de hărtii…. 😦

Și știți ce-i trist? Că articolul ăsta nu ar fi existat, dacă lui Marian i s-ar fi vorbit frumos. Atât. Doar să i se fi vorbit frumos….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.