Exigențele mele nu sunt deloc confuze, domnilor

Dorim să transmitem că ne bucură atenția pe care o acordați eforturilor noastre menite ca, din aproape în aproape, să îmbunătățească aspectul general al sectorului concomitent cu creșterea gradului de confort pus la dispoziția cetățenilor și implicit al nivelului lor de satisfacție. Ne exprimăm speranța că informația transmisă va satisface exigențele dumneavoastră și rămânem la dispoziție pentru orice solicitare uletrioară„.

Așa se încheie răspunsul pe care Administrația Domeniului Public (ADP) sector 2 l-a transmis la solicitarea referitoare la iluminatul cu led-uri din parcuri și necesitatea cheltuirii a milioane de lei din bugetul public pe becuri economice.

Am scris AICI despre cum firma S.C. Electrica Power Conect S.R.L. schimbă toate becurile din parcurile și scuarurile sectorului 2, pe foarte mulți bani, în baza unor contracte cel puțin dubioase. Am solicitat ADP sector 2 să explice necesitatea acestor contracte și să spună modul de achiziție, mai ales că achiziția nu apărea în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice există mai multe moduri de a încheia un contract: licitaţia deschisă, licitaţia restrânsă, negocierea competitivă, dialogul competitiv, parteneriatul pentru inovare, negocierea fără publicare prealabilă, concursul de soluţii, procedura de atribuire aplicabilă în cazul serviciilor sociale şi al altor servicii specifice și procedura simplificată.

Răspunsul pe care l-am primit este confuz. Nu menționează modul de achiziție. ADP sector 2 doar a enumerat o serie de acte normative. Faptul că răspunsul ADP sector 2 nu specifică niciuna dintre metodele de mai sus arată ori că nu a fost respectată procedura, ori că ceva din ceea ce au făcut nu doresc să fie cunoscut.

Am cerut de asemenea să explice necesitatea implementării iluminatului cu led prin exprimarea costurilor și diferenței care a rezultat din studiul efectuat. Nu au fost capabili să comunice nici acest lucru. Ceea ce am aflat este că facturile pentru două parcuri erau infime prin comparație cu investiția, iar parte dintre locurile unde se implementează modificările cu led nici măcar nu sunt în grija Primăriei sectorului 2, ci în grija Primăriei Generale. Deci facem economie (dacă facem) la bugetul Primăriei lui Firea nu la noi în sector….

Ce mi s-a părut cel mai jalnic aspect din răspunsul celor de la ADP sector 2 nu a fost însă bâlbâiala pe modalitatea de achiziție, ci batjocura privind necesitate ei. „Criteriile după care au fost alese locațiile care au debutat acest program au fost stabilite după o analiză temeinică efectuată în teren de către specialiștii noștri…„. Care specialiști? Cei care marchează locurile de parcare, angajații de la spații verzi? Și cum au făcut, v-au povestit ce-au văzut în parcuri? Ați stat la o cafea și la o țigară în curtea instituției și ați hotărât că au dreptate?

În concluzie, miroase a pește și a contract încredințat pe relații, prietenie și susținere electorală, că tot e an cu alegeri. Nu, nu sunt nici pe departe mulțumită de răspuns, de aceea voi reveni. Și pentru că poate vor citi pe blog înainte să primească cererea, voi cere din nou – raportul/referatul/documentul care a stat la baza necesității achiziției, modul clar de achiziție (articolul și aliniatul din lege care a fost respectat la procedura de achiziție) și studiul real de impact după implementarea acestui amplu proces de schimbare de led-uri. Și mulțumesc anticipat, pentru exigență, firește.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.