Dumnezeu este în fiecare dintre noi

Zilele acestea este foarte controversată decizia Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care alături de Biserica Ortodoxă Română (BOR) a încheiat un parteneriat prin care credincioșii ortodocși ar fi urmat să primească păscură și lumină sfântă de Paști de la reprezentanți ai Poliției și voluntari special aleși în acest sens, în noaptea Învierii.

Nu am să insist vizavi de ceea ce reprezintă o astfel de decizie în plină perioadă de epidemie COVID-19 și nici despre consecințele ei și nici despre răzgândirile MAI. 

Eu știu că blogul acesta are numai cititori valoroși și comunitatea pe care a strâns-o în jurul lui e una solidă și bazată pe valori mult mai trainice, nu doar tradiționaliste. 

Mergând așadar pe această premiză, nu am multe de spus acum înaintea Sărbătorilor Pascale. Aș vrea însă să știți ceea ce gândesc și simt eu. Dumnezeu este în fiecare dintre noi. Tot ceea ce ne înconjoară este sfânt, orânduit și lăsat de El. Nu lumina dată de Biserică este cea care ne sfințește casele în noaptea Învierii, ci gândul de recunoștință pe care îl poartă fiecare dintre noi către fiul Domnului, cel care s-a jertifit pentru ca păcatele noastre să fie iertate și a înviat apoi întru credință și mântuire.

În noaptea Învierii îi cerem iertare lui Dumnezeu pentru toate gândurile și faptele noastre greșite, cu voie sau fără voie și păstrăm în noi dorința de a fi mai buni.

Anul acesta, eu voi aprinde o lumânare în fața icoanei mele celei mai dragi din casă, mă voi ruga și îi voi mulțumi lui Dumnezeu că ne iartă în continuare și că ne mai dă un răgaz să învățăm să ne uităm și în jos, nu numai în sus, să învățăm să ne iubim și să fim mai buni.

Sărbători cu liniște în suflet să aveți! #eustauacasa

Foto e de AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.