Mai bine stropim cu aghiasmă

Am zis că e cazul să mă activez și prin urmare și blogul, nu de alta dar Covid-19 ăsta nu știu când va trece și dacă stăm așa leșinați toți, nu facem altceva decât să permitem săvârșirea unor abuzuri locale pe fond de pandemie.

Nu m-am mai uitat de mult pe site-ul Primăriei Sectorului 2. Rău am făcut.

Nu e vreo noutate că autoritățile locale au stabilit stropirea străzilor cu diverse substanțe care urmau să omoare virusul și să-l nenorocească astfel încât să nu se mai întoarcă niciodată. Unele primării au stropit cu apă oxigenată, altele cu clor, unele cu apă simplă. Mai bine stropeau cu aghiasmă și îl alungau și pe necuratul din oameni, plante și animale și rămâneam puri ca lacrima. 🙂

În sectorul 2, edilii au hotărât că cel mai bine spală străzile tot cei de la Supercom, știți voi, firma aia de încredere care face curățenie în sector. Și cum de-a lungul timpului s-au dovedit serioși și dedicați vizavi de modul în care nu ridică gunoiul, dar mai ales pentru dârele senzaționale de mizerie și miros pe care le lasă în urma lor, Supercom a mai primit o pomană.

Astfel, prin actul adițional nr. 64/2020 la contractul de salubrizare din 1999, Consiliul Local al Sectorului 2 a adoptat în ședința de la finalul lunii aprilie, modificarea suprafeței de stropit și folosirea substanțelor dezinfectante pe străzile și trotuarele din sectorul 2, pe perioada aplicării măsurilor pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Din  anexa publicată pe site și pe care o găsiți AICI, reiese că Supercom stropește zilnic 6,845,748 mp. Cu ce dă pe străzi nu știm, nu se spune, cine verifică substanța folosită, concentrația ei, nu se știe, nu se spune, ce efecte are asupra sănătății populației și animalelor de companie, nu se știe, nu se spune, și mai ales nu se spune cât ne costă în plus asta. Nu că ar fi vreo problemă mai ales că din banii achitați de proștii satului drept taxă de habitat, sunt bani la buget acum….

Personal nu-mi plac amestecurile astea cu iz de înșelătorie. Acum pe bune, cum să verifici câți litri de lichid au aruncat ăștia pe străzi….sau dacă au fost pe toate străduțele, sau dacă au dat și-n colțul blocului. N-ai cum. E exact ca afacerea panseluța. A numărat cineva vreodată cu adevărat panseluțele?

Ideea e că le-am trimis o cerere de informații. Măcar unele lucruri să le aflăm și noi, cum ar fi cât în plus a încasat Supercom…….

Foto: Agerpres, preluată de pe DCNEWS.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.