Când dai șpagă cui trebuie, legea poate fi ignorată….

Problema țării ăsteia e că legile ei sunt doar o chestiune de opțiune. Le respecți doar dacă ai chef. Cel mult, dacă e grav rău și ai furat milioane de euro, faci 2 ani de pușcărie, apoi ieși pentru bună purtare și rămâi cu banii. Nah, în condițiile date, unii s-ar putea gândi că merită.

Am scris articolul ACESTA. Apoi, am scris articolul ACESTA. Doamne, cât de frumoasă mi s-a părut normalitatea a tot ceea ce s-a petrecut. Doar că minunea normalității într-o țară de corupți a ținut fix 3 zile. Luni după-amiază prisma balamuc era la loc, mai falnică decât oricând. Același loc, aceeași construcție, exact același afiș cu exact același mesaj atât de grăitor: „Jos cu Sataniștii care ne conduc!” 🙂

Afișajul stradal se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate. Dar, cum spuneam, legea o respectă doar proștii. Deștepții găsesc breșe.

Astfel, legislația în vigoare precizează foarte clar:

  • Amplasarea mijloacelor de publicitate la o distanță mai mică de 3,00 m față de limita de proprietate a imobilelor proprietate privată a persoanelor fizice și/sau juridice se va realiza doar cu acordul proprietarilor acestor imobile și astfel încât să nu afecteze accesul și utilizarea acestora. Kaufland NU și-a dat acordul și prisma este lângă gardul lor.
  • În scopul asigurării siguranței cetățenilor și integrității bunurilor, operatorii de publicitate vor realiza mijloacele publicitare cu materiale și sisteme constructive ce respectă prevederile legale privind calitatea în construcții. 3 bare metalice care flutură în vânt legate între ele, foarte periculoase!
  • Operatorii de publicitate au obligația să asigure identificarea panourilor publicitare prin inscripționarea acestora cu informații privind denumirea operatorului, codul de identificare fiscală a acestuia și numărul autorizației de construire.NU scrie nicăieri aceste detalii. NICĂIERI pe prisma respectivă.
  • Este interzisă amplasarea pe domeniul public a suporturilor/stâlpilor în scopul exclusiv de susținere a bannerelor. – Nu pot comenta asta pentru că mă bufnește râsul. Prisma este exact asta. 
  • Bannerele montate perpendicular pe axul drumului vor fi instalate la o înălțime minimă de 5,00 m față de sol, astfel încât să nu afecteze vizibilitatea rutieră și imaginea urbană. – Imaginea urbană, pe bune???? Arată jalnic nenorocirea aia!

Deci, în final, că nu ar mai fi multe de spus, cineva a dat șpagă, ca cineva să nu consulte legislația în vigoare și nici să nu verifice amplasamentul, dimensiunile și inscripționarea și uite așa ne batem joc de stat, de instituții și de lege. Și, cu toate astea, există politicieni care mai cred că reprezintă ceva în ochii noștri și există unii angajați la stat care pretind că mănâncă cinstit o pâine, nu-mi place să generalizez aici. Răspunsul este NU!

PS: Am trimis Primăriei doamnei Firea o cerere de informații despre acest amplasament și legalitatea lui. Revin cu informații după ce primesc răspunsul. Probabil peste vreo 100 de zile că PMB nu cunoaște noțiunea de informație de interes public. Toate cererile sunt petiții la ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.