Proiectul noului patinoar Flamaropol, abandonat

Am trecut zilele trecute pe Bulevardul Basarabia. Mă plimb pe acolo aproape săptămânal, dar cumva nu am zăbovit niciodată să văd dacă se mai lucrează sau nu la Patinoarul Mihai Flamaropol.

Acum 8 ani, Primăria Municipiului București (PMB) a închis patinoarul, urmând să construiască acolo o arenă sportivă multifuncțională a cărei valoare era estimată la 22 de milioane de euro.

Licitația pentru construcția proiectului a fost câștigată de asocierea între UTI Grup SA și Astaldi S.p.A. PMB a eliberat autorizația de desființare în martie 2016, construcția a început apoi în 2017, iar în 2019 PMB a reziliat contractul cu firmele sus-mențioante. De un an de zile, șantierul fostului Patinoar Flamaropol este o grămadă de fier vechi și noroi.

Investiția urma să aibă 9500 mp, o capacitate de 3.100 locuri, un acoperiş pietonal, sub formă de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate, precum și 82 de locuri de parcare în aer liber.

Potrivit unui articol publicat de Hotnews, Primăria Capitalei declara anul trecut că „lucrările la Patinoarul Flamaropol au ajuns la 25% și vor fi gata în vara anului 2019”.

La finalul anului 2020, capitala României nu are un patinoar. Sportivii de performanță (hochei, patinaj artistic) se antrenează în parcuri pe role, în micuțele arene înghețate din mall-uri, sau în alte orașe.

Nicio vorbă nu a mai fost adusă despre această investiție și nimeni nu a mai comentat nimic, deși a trecut pe lângă noi o campanie electorală în care fostul primar general Gabriela Firea a vehiculat prin presă numai mari realizări de infrastructură în mandatul ei.

Am adresat astăzi PMB o cerere de informații despre investiția și construcția noului Patinoar. Abia aștept răspunsul, atât ca respectare a termenului legal și modului de comunicare, cât și pe conținut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.