Fii chiar tu cel care veghează la o educație mai bună pentru copilul tău!

În perioada 11-25.11.2020, cetățenii sectorului 2 au oportunitatea de a-și depune candidatura pentru ocuparea unui loc în Consiliul de Administrație al unei școli din cartierul lor, ca reprezentant al primarului. De menționat însă că procesul de selecție este riguros și persoanele care vor fi selectate trebuie să aibă cunoștințe primare de management de echipe și cunoștințe despre sistemul de educație.

Platforma pe care vă puteți înscrie este http://www.invatamantsector2.ro/implicare, iar procesul de analiză a candidaturilor va fi finalizat până pe 4 decembrie 2020.

Îmi place mult ideea asta și mi se pare cel puțin lăudabilă.

În primul rând pentru că ne oferă posibilitatea să ne implicăm. Nu ne mai putem plânge că pe noi oricum nu ne bagă nimeni în seamă, că nu avem acces la informație, că jocurile se fac sus, bla, bla, bla, bla, bla.

În al doilea rând, e foarte bine ca o persoană din comunitate, care are copilul la o anumită școală, care știe exact câți bani a dat la „fondul clasei”, care știe cum este dotată școala, care cunoaște atât plusurile, cât și minusurile unității de învățământ și care nu are nicio apartenență politică și nici direct instituțională, să discute cu primarul despre ce se poate îmbunătăți acolo. Se va responsabiliza mult managementul școlar în acest fel.

Și, nu în ultimul rând, pentru că un om educat, un profesionist, un om care cunoaște cât de cât sistemul și care are experiență de management și care se oferă să facă asta voluntar, din timpul lui, fără a fi în vreun fel remunerat, este un om care are tot interesul să facă lucruri bune și nu poate fi nici cumpărat, nici intimidat.

Așadar, hai să profităm de această ocazie, care sper că este doar începutul unei colaborări constante administrație-cetățean în sectorul 2 și să arătăm că ne pasă, că vrem, că ne implicăm.

Foto de copertă e de: AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.