Pasajul Doamna Ghica va fi finalizat în iunie 2021

25.994.786,94 lei. Aceasta este suma achitată până în prezent de către Primăria Municipiului București (PMB) pentru lucrările efectuate la Pasajul Doamna Ghica.

De cel puțin 3 luni, la proiectul Pasaj Doamna Ghica eu nu am mai văzut picior de muncitor. Știind că lucrările sunt efectuate de către Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A., una dintre companiile înființate de Gabriela Firea și atât de blamate de noua conducere a PMB, am solicitat informații de frică să nu fi fost sistate plățile și lucrările pentru a face o nouă licitație de constructor.

Din răspunsul primit din partea Direcției Generală Investiții din cadrul PMB, reiese faptul că lucrările nu sunt sistate, dar, doar jumătate din suma totală aferentă lucrărilor de până acum, conform certificatelor de plată emise de prestator, respectiv 44.749.192, 2 lei a fost plătită.

În acest moment, stadiul lucrărilor executate pe șantier, conform specialiștilor din PMB este de 49%, „ținând cont că tablierul metalic și structura rutieră aferentă reprezintă 50% din totalul lucrării, în prezent fiind începută și uzinarea tablierului metalic”, așa cum reiese din răspunsul PMB.

Contractul de execuție are o valoare totală de 130.940.909,77 lei (inclusiv TVA), iar Primăria Generală a cuprins această sumă în bugetul pe anul 2021, acoperind astfel necesitățile financiare pentru finalizarea lucrării.

Trebuie să vă mărturisesc însă că e ceva în răspunsul primit de la PMB care mă neliniștește. Știți cum e când vrei să scapi de o responsabilitate, sau de un angajament, spui că tu faci tot ce depinde de tine, dar dacă „pică drobul de sare….”

Așa și Primăria generală. Concluzionează răspunsul transmis și mă asigură de întregul efort, dar dacă, plouă, sau n-are cash-flow….atunci nu mai termină. Uite d-aia nu cred eu c-o să avem pasaj la doamna Ghica în iunie 2021. 

Foto de copertă: AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.