Cu gunoiul înainte, cu Supercom înapoi

Acum că ne-am liniștit cu schimbarea furnizorului serviciilor de salubrizare în sectorul 2, e cazul s-o lăsăm mai moale și cu pretențiile. 

Primarul Radu Mihaiu a anunțat săptămâna trecută că rămâne valabilă exclusivitatea firmei Supercom în Sectorul 2, după ce instanţa s-a pronunţat în procesul privind actul adiţional din contractul semnat cu această firmă acum 22 ani.

În 2020, Primăria Sectorului 2 a plătit pentru salubrizare și deszăpezire firmei Supercom circa 200 milioane lei. Prin contract, firma trebuie să ridice inclusiv gunoiul menajer aruncat aiurea de cetățeni, pe la colțurile străzilor, sau oriunde.

Dar, Supercom nu face asta. Este unul dintre agenții de salubrizare cei mai „rebeli”, ca să nu zic altfel, iar sectorul 2 rămâne unul dintre cele mai murdare din București.

Ce-mi pare rău, în tot balamucul ăsta, e că nu înțeleg acest tip de monopol și nu înțeleg de ce nu putem schimba legislația în vigoare și, mai grav, este că vom continua să avem un sector murdar, guvernat, în primul rând de nesimțirea crasă a unora dintre noi și, în al doilea rând, de o autoritate locală legată de gât de o firmă mamut, lipitoare, de care nu poate scăpa.

Ieri, vizavi de Liceul A.D. Xenopol, la intesecția străzii Traian cu strada Plantelor, am găsit groapa asta de gunoi, un focar de infecție, în plin centru. Eu așa ceva n-am mai văzut nicăieri în lumea asta și sper să nu devină o realitate a viitorului sectorului nostru. Pentru că, și dacă n-ar fi treaba Supercom SA să ridice acest gunoi, avem Poliție Locală care să ia măsuri. Eu, ca cetățean, știu doar atât: cine trebuie să ia măsuri, să-și facă treaba, așa ceva nu trebuie să existe.

6 gânduri despre “Cu gunoiul înainte, cu Supercom înapoi

 1. Din păcate ruina aia este de ani de zile groapa de gunoi a zonei. Inainte de toate, poate trebuie cautati proprietarii „casei” si amendati pentru ca au lasat imobilul sa se degradeze asa de mult. Si s-ar putea sa avem surpriza sa aflam ca este monument (!?) si nu putea fi daramat, deci nu putea fi vandut terenul pentru o suma astronomica (ca, deh, e zona buna). Si iata cum nepasarea si coruptia de peste 30 de ani dau acest rezultat. Iar portite de iesire din contractul cu Supercomul sigur exista dar ai nevoie de un absolvent de drept cu o minte mai agera si cunostinte juridice. Si iar ajungem la coruptie. E un cerc vicios iar noi ne invartim in el.

  Apreciază

   1. Din pacate ati „gasit” poza pe un spatiu PRIVAT in care Supercom nu are ce cauta asa ca mai usor cu oftaturile. Intrebati-va nu despre legislatie ci mai degraba despre marlanii – cetateni care produc asa ceva si le arunca in strada PESTE TOT sau despre proprietarii care lasa case – spatii in ruine pana le vand. Sau poate prin centru in sectorul 1 o fi altfel ?…

    Apreciază

   2. Si celelalte sectoare au problemele lor, nu am dubii. Ceea ce e acolo e într-adevăr pe o proprietate privata, dar daramata si abandonata. Sunteti de acord cu mine, ca spre binele comun si aspectul sectorului, asa ceva nu ar trebui permis sa existe? Mai ales ca e clar ca e adunat in timp. Asta pentru mine inseamna ca de luni bune, poate chiar peste un an, nimeni din administratia locala a sectorului 2, in special Politia Locala, nu a luat masuri sa identifice proprietarul si sa gaseasca o solutie. Inca o data, asa ceva nu trebuie sa existe! Solutii se găsesc la orice, daca vrei.

    Apreciază

 2. Stiu ca nu e foarte relevant pentru „samanta” problemei dar voiam sa va spun ca am vazut si eu undeva in jur de 5 martie minunea aia de pe Traian, am chemat Politia Locala care a somat proprietarul si a doua zi era strans gunoiul.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.