Sebastian Florescu, o numire controversată

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, l-a numit, în luna februarie, administrator public pe Sebastian Florescu, fostul director economic al Companiei Municipale Parking București.

S-a discutat mult în sfera publică a comunității în care locuiesc despre această numire.

În primul rând a deranjat faptul că Florescu are experiență administrativă într-una din companiile municipale înființate de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. A mai lucrat, însă, și în alte instituții ale administrației locale, respectiv Administrația Domeniului Public sector 1 și la S.C. Salubritate Apă și Canal Voluntari.

Apoi, a deranjat faptul că noul administrator nu are studii de specialitate, ci agronomice și de medicină veterinară. Dar, a terminat și studii de management, care până la urmă se potrivesc profilului funcției pe care o ocupă în prezent.

Codul administrativ menționează  că persoanele care pot ocupa funcția de administrator public, de regulă, trebuie să fi absolvit studii superioare economice, administrative, tehnice sau juridice.

Numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, respectiv a președintelui consiliului județean, după caz, și are ca anexă un contract de management. În baza acestuia, administratorul public poate îndeplini atribuții de coordonare a unor compartimente ale aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local, respectiv județean, sau poate fi ordonator de credite, dacă i se deleagă aceste atribuții.

Așadar, ca procedură și legalitate, nimic de reproșat la această numire. Eu, la rândul meu, am susținut și am și scris pe blog, că pe oamenii din administrație nu ar trebui să-i recomande, sau să-i critice faptul că au lucrat pentru un anumit șef, într-o anumită legislatură, ci competențele lor.

Dar, și pentru mine, această numire a venit totuși ca o surpriză. Și, nimic din CV-ul domnului Florescu nu m-a convins că ar fi meritat să fie mâna dreaptă a primarului sectorului 2, mai ales că nu cunoaște problemele sectorului nostru și nu are expertiză în management administrativ la nivel macro, adică nu are viziunea unor servicii integrate.

Am ales, pentru a putea înțelege această numire și motivele care i-au stat la bază, să-i adresez domnului primar Radu Mihaiu o serie de întrebări, la care aștept răspuns și punct de vedere, în virtutea transparenței și bunei colaborări cu presa si cetățenii, de care dă dovadă.

Las mai jos întrebările, trimise pe mail-ul oficial al Primăriei și cum primesc răspunsurile, le veți avea și voi într-un nou material pe blog.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.