Sebastian Florescu – 20.800 lei, salariu, pe lună

Am scris despre Sebastian Florescu, noul administrator al sectorului 2, AICI. Am primit răspuns din partea domnului Radu Mihaiu, primarul sectorului 2. Voi reda în rândurile ce urmează, sub forma unui interviu, răspunsurile care mi s-au părut relevante și vă las în atașament, răspunsul oficial, integral si asumat de primar, precum și două extrase din contractul de management.

Care au fost criteriile care au stat la baza numirii lui Florescu?

Competențele sale. Am ținut cont de experiența anterioară, cunoștințele dovedite în ceea ce privește administrația publică locală, aptitudinile profesionale, atitudinea și motivația demonstrate.

Ați făcut o selecție de dosare pentru ocuparea postului?

Nu a fost realizată o selecție, nu a fost publicat anunț și nu a fost organizat concurs.

Îl cunoșteați pe domnul Florescu dinaintea numirii sale în funcție? Cum l-ați identificat pe acesta pentru a-l numi?

L-am cunoscut pe domnul Florescu cu scurt timp înaintea preluării mandatului de Primar al Sectorului 2 și am apreciat experiența sa în administrație. Aspectele din dosarul profesional al domnului Florescu, relevante în numirea acestuia, au fost preocuparea pentru dezvoltare personală și profesională continuă, precum și cunoștințele și rezultatele obținute din pozițiile de management ocupate anterior și disponibilitatea acestuia pentru o bună colaborare. Probabil că domnul Florescu nu este singurul capabil să ocupe postul de administrator public, dar este o persoană care dovedește capacitate de integrare și adaptare instituțională.

4. Care este salariul domnului Florescu și care sunt atribuțiile delegate acestuia, conform contractului de management semnat între părți?

Salariul de bază al administratorului public este 20.800 lei,  stabilit conform Anexei nr. VIII, litera A, punctul III litera b – notă din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare. Dintre atribuțiile acestuia, sunt de menționat: elaborarea strategiei de dezvoltare locală, elaborarea/coordonarea planurile de investiții și acțiune, monitorizarea performaței în furnizarea serviciilor locale, coordonarea și monitorizarea serviciilor de utilități publice, administrarea drumurilor publice și infrasctructurii sociale, coordonarea activității de achiziții publice.

5. Menționați care sunt indicatorii de performanță în evaluarea activității administratorului.

Veniturile încasate, valoarea fondurilor nerambursabile atrase, numărul proiectelor de investiții de interes local implementate/aprobate/finalizate, gradul de execuție, utilizarea bugetului alocat, numărul achizițiilor publice programate, precum și nivelul de satisfacție al beneficiarilor.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.