Leapșa!

Gata, știu cum să procedez cu primarul nostru. Îi dau leapșa. 🙂 Știu sigur că are simțul umorului, deci sper să accepte, nu să se supere.

N-am cum să urmăresc toate promisiunile domniei sale. Nici nu vreau, nici n-am cum și nici n-am timp. Daaaar, peste tot unde va promite și-mi va sta în putință să-l urmăresc, o voi face. Punctual, cu fotografii, subiect și predicat. Și vă propun și vouă să faceți același lucru.

Lui îi place să se vadă pe Facebook. Îi place să fie văzut, să se laude, să arate pe pagina personală unde merge, ce face și ceea ce a reușit, sau își propune. Totul ok cu stilul ăsta, e vestic așa, are aer de multinațională. Problema mea apare când ceea ce arătăm pe Facebook, rămâne pe Facebook și nu apare și în realitate.

De aceea, vă sfătuiesc să-mi urmați exemplul, dați un follow la pagina domnului primar și urmăriți acolo ce promite că va face. Apoi, fiecare în ograda lui și în limita proximității de casă, serviciu, supermarket-ul unde face cumpărături, etc, să monitorizeze dacă primarul își ține cuvântul. Lăsați să treacă o perioadă de bun simț de la promisiune (între o săptămână și 3 luni, în funcție de situație) și apoi scrieți-i – cu laude și mulțumiri, sau cu „ruușiiiniiicăăăă”, așa cum spuneau doi realizatori TV acum ceva vreme la Prima TV.

Leapșa mea de săptămâna asta este Parcul Național. Am copilărit aici, acum merg aproape zilnic să alerg și cel puțin săptămânal cu fiul meu cu trotinetele sau cu bicicleta. Săptămâna trecută, pe 25 mai, primarul Mihaiu a declarat că se apucă de făcut treabă în Parcul Național. Sigur, n-a dat niciun termen, a lăsat-o așa, doar zisă…Dar mie nu-mi plac treburile astea. Parcul Național e un loc cu mult potențial care arată ca o pădure părăsită.

Lacul, vegetația, aleile, insula, băncile, locul de joacă al copiilor, totul este lăsat în paragină. Dacă lacul e dificil de întreținut fiind în ograda Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), din subordinea Consiliului General al Municipiului București, restul parcului e în ograda Primăriei sectorului 2.

Oricum ar fi, eu nu cred în imposibil, cred doar că unele lucruri nu vrem să le facem și atât. Domnul Mihaiu se întâlnește săptămânal cu alți primari, cu reprezentanți ai unor asociații profesionale, cu diverși consultanți și oameni de bine, dar nu poate obține o întâlnire cu directorul general al ALPAB să se pună de acord pentru curățarea unui amărât de lac de cca 1500 mp (cu aproximație că nu l-am măsurat).

Am făcut și eu propiile mele poze în Parcul Național, luni, când am fost la alergat. Leapșa, domnule primar. Pe 1 octombrie 2021, fac alt set de fotografii. Dacă n-o rezolvați cu lacul, pot înțelege, dar pentru restul n-aveți scuze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.