Containerele pentru deșeuri, o soluție simplă și la îndemână, inexistentă în calculele Primăriei

Sectorul 2 devine, încet, încet, un sat fără câini. În timp ce administrația locală este preocupată de proiecte mari de infrastructură și reamenajare urbanistică, străzile se transformă în depozite de gunoi ambulante.

Rezonez cu ideea amenzilor și ele trebuie aplicate în continuare, dar până acolo, cred că trebuie mai înainte asigurat un mediu care să ne ajute să nu fim în situația de a arunca la colțul blocului.

Aproape în fiecare zi, trec printr-un cadru dezolant. Drumul de nici 200 de metri, de la scara blocului până la locul unde parchez, este presărat cu gunoaie, de obicei de mari dimensiuni, vegetație crescută excesiv și neîngrijită, resturi menajere și pet-uri.

Tragedia acestei situații este inexistența în această zonă (Strada Herța) a unor coșuri de gunoi și, mai ales, a unor containere pentru deșeuri de mari dimensiuni. Singurele locuri, unde poți arunca o hârtie, sau o coajă de banană, sunt tomberoanele scărilor de bloc, dar care nu mai sunt de mult la vedere și lăsate în stradă pentru că legea interzice acest lucru, lăsând la o parte inestetica și mirosurile.

Eu știu că este de datoria fiecăruia, când se mută, sau cumpără obiecte noi prin casă, să-și gestioneze cartoanele, mobila veche, polistirenul, etc. Dar unde să le arunce? Unde?

Pe de altă parte, Asociația blocului unde locuiesc a solicitat Primăriei amplasarea unui container la un colț de stradă unde se strânge mereu gunoi de mari dimensiuni. Urmare acestei solicitări, președinta blocului a fost sunată de o doamnă din Primărie care i-a propus, contra sumei de 20.000 de lei, să ne aducă un container de colectare selectivă.

Nu ai cum să fii de acord cu așa ceva. Nu ai cum. Amplasarea coșurilor de gunoi pe domeniul public, a containerelor stradale, asta e treaba administrației locale. Treaba asociațiilor de proprietari este să-și gestioneze propriul gunoi menajer.

Rămâne, prin urmare, întrebarea: Unde să arunci gunoiul, dacă nu ai coșuri de gunoi și containere stradale? Să sunăm zilnic la ADP sector 2, sute de cetățeni care își cumpără câte un televizor, un dulap, o masă de bucătărie, să trimită o mașină să ridice ambalajele? Nu mai bine, identifici, pe domeniul public, locuri unde să amplasezi containere și previi astfel situația de mai sus, iar apoi dai amenzi cât vrei celor care lasă pe lângă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.