Un nou an, o nouă șansă de mai bine….

Dragii mei, suntem în pragul unui nou an. Începuturile aduc cu sine speranța. Ne gândim că ceea ce a trecut și nu a fost ce ne trebuia și aveam nevoie se va duce și va veni ceva mai bun, mai potrivit, mai multă bucurie și stare de bine.

Ultimii doi ani au fost ani dificili. Ne-am confruntat cu un val pandemic care din păcate nu e nici pe departe trecut și nici nu pare să plece undeva prea curând. Ne-am izolat, ne-am speriat, ne-am îndepărtat unii de ceilalți, atât fizic, cât și sufletește.

Atunci când singura proiecție pe care o ai este să fii sănătos și să te protejezi, rămâne puțin timp să te gândești și la altele. Dorința de a nu te îmbolnăvi, de a nu muri, de a-i salva pe cei dragi, macină orice alt gând.

Sectorul 2 rămâne unul cu probleme majore de dezvoltare. S-au făcut pași, n-am stat pe loc, dar lucrurile importante și atât de necesare unui trai civilizat rămân încă nerezolvate. Sigur, este vina administrației pentru lipsa de viziune și implementarea unor proiecte de viitor, dar este și vina noastră, a tuturor, pentru lipsa de implicare, civism și reacție.

Mandatele actuale de primari, București și cele 6 sectoare, se consumă virtual. Multă propagandă, puțină realitate. După un an de la preluarea puterii locale, sectorul 2 suferă în continuare la capitole majore precum: curățenia, locurile de parcare, amenzile locale date în stradă cetățenilor necivilizați (patrule), supraveghere video cu posibilitatea de identificare și aplicare amenzi, implementarea unui parteneriat cu marii comercianți (mall-uri) pentru folosirea parcajelor pe timp de noapte/zi, monitorizarea unităților de învățământ cu privire la respectarea normelor de curățenie, creșterea gradului de supraveghere și prevenire a huliganismului în parcuri.

Știu că nu e ușor. Suntem cu toții conștienți că nu rezolvi mare lucru într-un an. Unii dintre noi nici ordine în propriile vieți nu putem face în 80 de ani…. 🙂

Dar ceea ce-mi doresc, pentru 2022, este să văd noi începuturi, preocupări în zonele sensibile. Aș vrea să văd că avem un primar și un viceprimar care ies în stradă, care merg pe jos, fără aparate foto după ei și Facebook și propagandă. Să stea de vorbă cu Asociațiile de Proprietari, cu grupurile civice, să cunoască sectorul ăsta pe care îl îngrijesc. Noi nu avem nevoie de proiecte mărețe, avem nevoie de soluții la problemele deja existente. Abia după ce se rezolvă acestea, ne putem gândi la altele….

Vă doresc un an nou bun, cu speranță, cu bucurii, cu bunătate și suflete curate! La mulți ani!

Sursa foto copertă:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.