Digitalizarea salubrizării în sectorul 2, sau cum e să figurezi cu taxă de gunoi deși tu stai la bloc și ai contract colectiv

Încheiați contracte cu Supercom până la finalul anului 2021, ne-au spus.

„Supercom comunică situația contractelor către Direcția de Taxe și Impozite. Avem situația la zi cu toate contractele. Cei care au rol fiscal, dacă nu au contract, atunci vor fi taxați cu 21,27 lei/lună”, a declarat chiar primarul sectorului 2, domnul Radu Mihaiu.

Domnule primar Mihaiu, v-aș întreba, situația de la Blocul 59-60 din Șoseaua Pantelimon nr. 248-250, Supercom v-a trimis-o, că doar așa ați declarat, că vi se trimit toate contractele? Nu de alta, dar eu am de plată 510 lei taxă de salubrizare FĂRĂ CONTRACT, în ciuda faptului că Asociația blocului unde locuiesc are încheiat contract cu Supercom din luna noiembrie 2021.

Sesizat de una dintre vecinele mele, Supercom a răspuns foarte senin: mergeți cu contractul la Direcția Venituri Buget Local (DVBL) sector 2 să vă scoată de la plată.

Eu pe lângă scârba mare pe care o am legat de această situație, mă întreb așa, retoric, oare era așa de greu ca această centralizare să fie făcută la nivelul DVBL Sector 2 cu prestatorul de servicii de salubritate? Oare când s-au înregistrat aceste taxe pe rolul fiscal al fiecărui locuitor din sectorul 2, nu s-a putut verifica înainte situația contractelor? Primarul știe lucrurile astea, sau nefiind informat, vorbește ca să se laude că știe?

Și dacă ar fi să aplic o teorie dintr-alea conspiraționiste, aș putea să mă gândesc că ceea ce încearcă să facă acum Primăria sectorului 2 este să încaseze bani din cât de multe surse poate pentru curățenia din sector și cine s-o sesiza bine, cine cunoaște legislația bine, cine are timp să umble pe la instituțiile statului bine, cine nu, o să rămână păcălit. Câți dintre pensionarii existenți la nivelul sectorului 2 vor avea posibilitatea să verifice această informație și să nu plătească taxa de salubrizare odată cu impozitele? Și câți se vor supune, cu modestie, acestei impuneri abuzive, doar pentru că nu știu și nu au avut cum să se informeze legat de procedurile astea greoaie de comunicare instituțională?

M-am săturat, jur, de toată ipocrizia asta a imaginii. În fapt, lucrurile rămân nefăcute, necentralizate, neterminate, poate unele nici măcar începute….dar pe hârtie și în declarații totul arată perfect! 😦

Vă las în fotografiile de mai jos, copii ale contractului (prima și ultima pagină), răspunsul Supercom, și impunerea taxei din platforma DVBL.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.