Recunoașterea neputinței

Recunoașterea neputinței din calitatea de conducător este egală cu înfrângerea. Momentul acela când spui public atât am putut, este momentul când mai bine îți faci bagajele și pleci pentru că niciodată din acel moment nu vei mai fi recunoscut ca lider și nici respectat, nici de oaste, nici de dușman.

Postarea de astăzi a domnului primar Radu Mihaiu referitoare la furtul unei magnolii din curtea unui bloc a fost pentru mine cea mai mare dezamăgire de până acum în mandatul domniei sale.

O să vă mire, știu, aș fi putut fi dezamăgită major de lipsa implicării în criza gunoiului din sector, sau în aceea că nu avem niciun SF de parcare publică și nici vreuna nou făcută, sau că suntem iar în urmă cu proiectele de infrastructură locală, sau cu programul Școală după Școală, sau multe altele. Dar nu, în privința acestor aspecte, primarul încă promite că va face și în loc să aleg disperarea, mi-am propus să-l cred și să aștept până la finalul mandatului să-mi arăt dezamăgirea.

Dar să declari, ca primar, că nu mai ai ce face….asta e adevărata dezamăgire. Și când te dai bătut în fața luptei cu nesimțirea, criminalitatea, când spui că soluția modernizării unui sector este doar bunul-simț și efortul comun, e ca și cum ai spune unei oaste că nu îi poți da arme, dar ai încredere în capacitatea ei de a se lupta, cu mâinile goale și pieptul dezgolit. Ăla e un război pierdut.

Sigur, frustrarea primarului e a noastră a tuturor ăstora care facem ceva zilnic pentru comunitatea noastră și nu vedem rezultate. Gunoiul e tot acolo pentru că mereu se găsește un prost care să arunce pe jos, gardurile și fațadele blocurilor nou renovate sunt mâzgălite a doua zi de vandali, magnoliile sunt furate, trandafirii rupți etc. Dar soluția la așa ceva este și va fi mereu Poliția și amenzile. Nu ai cum să civilizezi un popor decât cu frica de autoritate. După ce se obișnuiește cu frica asta, se va și civiliza.

Îmi aduc aminte de cuvintele unui bun prieten care locuiește în Marea Britanie: “Alex, cea mai grea zi pentru mine este ultima zi din lună când verific cutia poștală. Este ziua în care găsesc plicuri cu amenzi de la autorități pentru orice încălcare a legii, chiar și pentru lucruri pe care nu am știut că le fac anapoda. Dar așa învăț, citesc legislație, întreb și sunt în fiecare zi mai atent. N-am încotro.”

Da, domnule primar Mihaiu, așa e, e frustrant să vezi că oamenii sunt necivilizați, dar e datoria dumneavoastră, din calitatea pe care o aveți, să vegheați ca vandalismul, nesimțirea, furtul public sunt zi de zi sancționate, scade procentul și viața cetățenilor din sectorul pe care îl păstoriți devine mai bună, mai sigură.

Domnule primar Mihaiu, sunteți un conducător de oaste, semnați protocoale de colaborare cu Poliția Locală a Municipiului București, cu Ministerul Afacerilor Interne, cereți ajutor, public, faceți demersuri și lobby pentru modificarea legislației privind utilizarea camerelor de luat vederi montate în sector, altfel sunt inutile și banii au fost cheltuiți degeaba cu montarea lor și în prezent întreținerea lor presupune costuri pe care nu ni le permitem, dacă nu ne sunt utile.

Da, plantați magnolii și copaci și lalele și petunii și panseluțe, nu pot ei fura, cât ne putem noi mobiliza, dar nu vă recunoașteți neputința, pentru că nu sunteți pe un val de încredere cetățenească atât de mare încât să empatizăm cu sentimentele dumneavoastră, ci dimpotrivă.

Foto și postarea integrală a primarului le găsiți AICI: https://www.facebook.com/RaduMihaiuUSR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.