Să vă fie rușine!

Pe 7 iunie, am solicitat Primăriei sectorului 2 informații cu privire la concertele și evenimentele organizate de această instituție în anul 2022.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, referitoare la liberul acces la informații de interes public, Primăria sectorului 2 a redirecționat cererea către Centrul Cultural Eminescu, instituție aflată în subordinea Consiliului Local al sectorului 2, spre competentă soluționare și comunicarea unui răspuns.

După 10 zile, Centrul Cultural Mihai Eminescu îmi transmite o mizerie de răspuns prin care mă informează că dacă vreau informații din sfera lor de activitate, trebuie să mă adresez lor, personal, și că Primăria nu organizează concerte potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare.

Să vă fie rușine! Rușine pentru că nu cunoașteți legislația în vigoare privind liberul acces la informații de interes public. Redirecționarea Primăriei este suficientă, la aceea trebuia să răspundeți, nu e nevoie de o cerere nouă. Rușine pentru că îndrăzniți să vă credeți superiori legislației în vigoare, în cazul în care o cunoașteți. Rușine pentru că ascundeți informații care, odată făcute publice, v-ar aduce prejudicii de imagine. Rușine pentru că în 31 de ani de liber acces la informații publice, voi îndrăzniți să ignorați acest drept greu câștigat și pentru care mulți jurnaliști încă luptă în instanțele de judecată să le fie respectat. Rușine pentru că îndrăzniți să credeți că un refuz de comunicare a unor informații despre evenimente larg mediatizate pe rețelele sociale de către Primăria sectorului 2, precum și de instituția pe care o reprezentați, va stinge un subiect de interes pentru cetățenii din ale căror contribuții financiare la bugetul local au fost organizate aceste evenimente. Iar dacă nu a fost așa, aveați obligația să spuneți asta.

Să vă fie rușine pentru calitatea unui astfel de document pe care ați avut tupeul să vi-l asumați, semnați și să-l transmiteți. Cred că ați crezut că e în regulă să facem mișto unii de alții. Ei bine, NU e!

N-o să vă dau în judecată pentru refuz de comunicare, n-am timp de pierdut pentru mizeriile voastre, deși ar trebui și ați merita. Bineînțeles că voi reveni cu o cerere separată ca să aveți timp să formulați un răspuns care să vă convină, dar e păcat, mare păcat să ieșiți așa în lume.

Lipsa voastră de respect față de cetățean este o pată atât de mare și urâtă care estompează acele câteva lucruri pe care unii dintre colegii voștri din Primărie, sau alte instituții subordonate Consiliului Local al sectorului 2 se străduiesc să la facă bine. Niciodată nu se vor vedea alea bune, atât timp cât le faceți voi pe astea rele să pară atât de rele.

Să vă fie rușine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.