Întâlnire cu primarul

Marți dimineață, la ora 9, m-am întâlnit cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. Întâlnirea a avut loc la inițiativa domnului primar, urmare unui articol publicat pe blog și care a stârnit o oarecare nemulțumire. Articolul îl puteți citi AICI.

Deschiderea la dialog a primarului mi s-a părut o atitudine corectă și cred că e important să vrei să lămurești anumite aspecte și să punctezi lucrurile asupra cărora consideri că nu ai avut ocazia să-ți expui punctul de vedere.

Ce a urmat însă, în cadrul întâlnirii, dar mai ales modul în care aceasta s-a desfășurat, nu a fost tocmai așa cum m-am așteptat.

Ceea ce și-a dorit de fapt Radu Mihaiu a fost să mă certe că scriu urât despre dumnealui și cumva să-mi spună să nu-i mai adresez cereri despre lucruri pe care nu le coordonează direct. Nasol, pentru că de fapt, chiar dacă deleagă atribuții, întreaga responsabilitate tot lui îi aparține. Eu trimit toate cererile de informații de interes public Primăriei. Sigur, ele sunt mai apoi redirecționate spre soluționare, potrivit legii, subordonatelor. Eu am procedat mereu așa, nu din neștiință, ci intenționat, pentru ca Primăria să ia la cunoștință de existența cererii și să-i poată urmări parcursul.

Las mai jos detaliile discuției și fac încă o dată mențiunea că această întâlnire a avut la bază exclusiv conținutul unui articol și nu a fost nicidecum un interviu, un demers investigativ, sau o întâlnire de lucru. Așadar, articolul este un drept la replică, care conține și alte detalii.

 1. Centrul Cultural Mihai Eminescu este coordonat de către domnul Adrian Costache, viceprimar. Atribuțiile de coordonare sunt delegate prin Dispoziția Primarului Sectorului 2. Domnul Costache este membru PNL.
 2. Directorul Centrului Cultural este Nicoleta Paninopol. Doamna Paninopol a figurat pe listele PSD la alegerile locale din anul 2020, pentru obținerea unui loc la Camera Deputaților.
 3. Centrul Cultural Mihai Eminescu este o instituție importantă pentru domnul Mihaiu pentru organizarea de evenimente culturale. Nu a încercat desființarea, sau reorganizarea acesteia din teama că nu va avea sprijinul Consiliului Local.
 4. Deși am menționat în articolul invocat că nu Primăria era cea vizată, ci Centrul Cultural, Radu Mihaiu a insistat la întâlnire că a simțit că persoana vizată de articol ar fi fost el. Așadar, mai spun o dată, cum de altfel i-am spus și lui ieri: Articolul NU a fost despre el. Articolul este despre concerte, bani publici și lipsa de respect a conducerii Centrului Cultural Mihai Eminescu față de drepturile cetățenilor de a fi informați.
 5. Organizarea de concerte și evenimente pe raza teritorială a sectorului 2 și modul în care acestea au loc, cât costă și ce implică nu sunt de interes pentru primar. Ele se fac și aia e.
 6. Acesta consideră că sunt lucruri mult mai importante de rezolvat și care necesită atenția domniei sale. A menționat curățenia sectorului, infrastructura trotuarelor și îmbunătățirea circulației pietonale, prin înlăturarea autovehiculelor parcate ilegal, precum și îngrijirea spațiilor verzi, curățarea salbei de lacuri și refacerea parcurilor importante din sector prin intermediul unui concurs de proiecte de soluții de reamenajare teritorială.

La categoria și altele:

 1. Primarul își dorește o imagine bună, doar că nu știe cum s-o obțină și nu este sfătuit corect.
 2. Are o atitudine arogantă, vrea să pară superior, dar ceea ce exprimă de fapt este lipsă de respect.
 3. Se îmbracă greșit pentru instituția pe care o reprezintă și în relația cu cetățenii (tricou și blugi rupți, franjuri, nu oricum….). Modul în care te îmbraci, adecvat locului și ocaziei, este ceea ce transmiți în relația cu ceilalți.
 4. A întârziat la întâlnire.
 5. Am simțit că-și dorește să controleze lucrurile care se spun sau se scriu despre el. Asta se numește cenzură….
 6. Nu am simțit nicio secundă, pe parcursul acestei întâlniri că a înțeles, sau și-a asumat ce a făcut greșit  o instituție aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2, finanțată din surse de la bugetul local, care a transmis un răspuns neasumat și mizerabil la o cerere de informații de interes public și, prin urmare, nu au apărut în discuție nici scuzele pentru acest comportament. Am simțit mai degrabă că nu l-a deranjat reacția lipsită de profesionalism a Centrului Cultural, ci l-a deranjat că articolul, așa negativ cum a fost, nu l-a vizat de fapt pe viceprimarul PNL, coordonatorul Centrului. Ori, dacă lucrurile stau așa, asta se numește să arunci pisica moartă peste gard…..doar că ea tot moartă rămâne, iar pe blogul ăsta eu semnalez lucruri nu identific vinovați, asta e treaba instituțiilor abilitate.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.